Bulgur tüketilmesini tavsiye eden Özel Selçuklu Hastanesi Diyetisyeni Ayşe Duran, bulgurun faydalarını şöyle sıraladı: “Bulgur çözünebilen ve çözünemeyen lifler açısından oldukça zengindir. İçeriğinde demir, B 1 vitamini, B2 vitamini, kalsiyum ve Niasin mevcuttur. Çinko, magnezyum ve krom gibi mineraller içerir. Günlük demir ihtiyacımızın yüzde 14’ünü karşılar. Vitamin ve protein yönünden de pirinçten daha zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kansere karşı koruyucu özelliği vardır, B vitamini deposudur, içerdiği B1 vitamini, sinir ve sindirim sisteminin güçlenmesine yardım eder, içerdiği folik asit, anne karnındaki bebeğin zeka gelişimi üzerinde etkilidir, glisemik indeksi düşüktür, bu yüzden kan şekerini yükseltmez, şeker hastalarına iyi gelir, hazmı kolaylaştırır. Dikkat edilerek tüketilirse kilo aldırmaz bu nedenle diyet yapanlar için idealdir.” Şükrü Çevik-Memleket