Yemek yeme isteğinizi dizginleyemiyor musunuz? Ne yaparsanız yapın aklınız hep yemekte mi? Durun panik yapmayın! Her şeyin bir çzöümü var.
123
Yemek yeme isteğinizi dizginleyemiyor musunuz? Ne yaparsanız yapın aklınız hep yemekte mi? Durun panik yapmayın! Her şeyin bir çzöümü var.
223
iŞTE SİZİ FAZLA KİLOLARDAN KURTARACAK FORMÜLLER: Yemek biter bitmez masadan kalkılmalı. Çünkü masada kalınan sürede masada bulunan yemekler, tok olunmasına rağmen atıştırılabilir.
323
Yemek sırasında çorba dışındaki birçok yemek tüketilirken kaşık yerine çatal kullanılmalı ve mümkünse küçük boy tercih edilmeli.
423
Yemek yerken, televizyon seyretmek ve bir şeyler okumak gibi başka aktivitelerle uğraşılmamalı. Aksi taktirde yenilen yemek farkında olmadan tüketilebilir. Bu davranış da yenilmesi gerekenden de daha fazla yemek tüketilmesine ol açabilir.
523
Kalan yemek, uygun şekilde paketleyerek başka zaman tüketilmek üzere dondurulmalı. Bu şekilde yemeği dökmemek için yenilmesi gerekenin dışında yiyecek tüketilmez.
623
Mutfakta yiyecekler, görülmeyecek şekilde dolaplarda muhafaza edilmeli. Yiyecekler çok göz önünde olduğunda aç olunmasa bile yeme isteği uyandırabilir
723
Lokantada yemek yenildiğinde masada bulunan ekmek sepetinin garsondan kaldırılması rica edilmeli. Bu şekilde karbonhidrat tüketimi azaltılacaktır.
823
Çevrenizde insanlar, yememeniz gerekli yiyecekleri ikram etmemeleri ve hediye olarak getirmemeleri konusunda bilgilendirmeli. Örneğin, tatlı yerine meyve getirmeleri istenmeli.
923
Yiyecek alış verişine yemek yedikten sonra tok karnına çıkılmalı. Açlık insanda her şeyi yeme isteği uyandıracağı için yanlış besin seçimine neden olabilir.
1023
Alışveriş sırasında alınacak besinler, önceden evde bir liste haline getirilerek hazırlanmalı. Özel günler ve bugünlerde neler tüketileceği önceden planlanmalı.
1123
Evde enerji yoğunluğu besinler bulundurulmamalı. Yemek yemeyi geciktirme ve yenenlerin miktarını azaltma davranışı edinilmeli.
1223
Yemek, yavaş yenilmeli ve çiğneme hareketi yavaş yapılmalı. Ağızda lokmalar iyice küçülmeli.
1323
Her lokmadan sonra çatal tabağa bırakılarak yemek yeme süresi uzatılmalı. Bu davranış, iştahın baskılanmasına yardımcı olur. Yemek yemek birkaç dakika bırakılarak yanınızdaki bir kişiyle konuşulmalı. Çünkü, bu davranış, iştahın baskılanması için zaman kazanmasına yardımcı olacaktır.
1423
Yemek tabağınızı küçük bir tabak kullanarak tabağınıza aldığınız yemeğin porsiyonunun küçülmesine neden olacaktır.
1523
Aile bireyleriyle yemek yenildiğinde ilk onların tabağına servis yapılmalı. Bu şekilde sondaki kişiye daha az yemek bırakılmalı.
1623
Tabakta yemeğin yağlı kısmı bırakılmalı. Yeme isteği duyulduğunda su içilmeli. Su tüketimi, enerji alımını engellediğinden yemek sırasında ve sonrasında bol su içilmeli.
1723
Alış veriş sırasında meyve alırken küçük boy tercih edilmeli ve tüketilen meyve bir adetle sınırlandırmalı. Süt ve ürünleri alınırken yarım yağlı olanı tercih edilmeli.
1823
Markette abur cubur yiyeceklerin bulunduğu reyonda gezilmemeli. Alış verişe çıkarken az para alınmalı ve kredi kartı kullanılmaktan kaçınılmalı.
1923
Yenilmemesi gerektiği halde çok arzu edilen bir yemek yenilmeli, ancak porsiyonu oldukça az olmalı.
2023
Ağır yemek yenileceği özel bir günde, o yemeğin öncesi ve sonrasında sadece sebze salatası yenilmeli. Öğünler 2,5-3 saat olacak şekilde planlanmalı, ve bu program aksatılmamalı.
2123
Yaşam biçimini de değiştirmek gerek. Buna göre, üç kilometreden daha kısa mesafelerde taşıta binilmemeli ve bu mesafe yürüyerek katedilmeli.
2223
Alış veriş için eve çok yakın olan değil, uzak mesafedeki tercih edilmeli. Taşıma işlemini yapılacağından alınması gereken miktarın daha fazlası alınmamış olacaktır.