BURSA (AA) - Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) tarafından, veterinerlere deniz ve tatlı su üretim çiftliklerindeki balıkların hastalıklardan korunması için alınması gereken önlemlerle ilgili eğitim verildi.
Yapılan yazılı açıklamaya göre, BVHO'nun Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) ortaklaşa, Uludağ Üniversitesi (U.Ü) Veteriner Fakültesi ve Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü'nün desteğiyle yürüttüğü 2 günlük program çerçevesinde Bursalı veteriner hekimlere, balık çiftliklerinde sık görülen hastalıklar, hastalıkların nedenleri, önlenmesi için yapılacaklar ve tedavi yöntemleri anlatıldı.
Bursa Akademik Odalar Birliği Seminer Salonu'nda gerçekleşen eğitim programında konuşan Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Talat Gözet, BVHO tarafından gelen talep üzerine Türkiye'de ilk kez "Su Hayvanları Hastalıkları Eğitimi" düzenlediklerini kaydetti.
Tatlı ve tuzlu su balık üretme çiftliklerinin ülke ekonomisine büyük katkısı olduğunu belirten Gözet, bu çiftliklerde görev yapacak veteriner hekimlerin eğitim almasının çok önemli olduğunu vurguladı.
BVHO Başkanı Sinan Sağlam ise balık çiftliklerinde ekonomik kayıpların önlenmesi, ilaç masraflarının azaltılması, bakteriyel direncin arttırılması, çevre kirliğinin önlenmesi amacıyla söz konusu eğitimi düzenlediklerini bildirdi.
Eğitimlerin U.Ü Veteriner Fakültesi Su Ürünleri Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Soner Altun, TVHB 2. Başkanı ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ender Yarsan, Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü’nden Gülnur Kalaycı ve Öznur Yazıcıoğlu tarafından verildiğini bildiren Sağlam, eğitim sırasında kursiyerlere balık hastalıkları çeşitleri, nasıl önleneceği, teşhisi ve tedavi yöntemlerinin anlatıldığını belirtti.
AA