C31K Grup Yöneticisi 2 Çocuk Muhafaza Altına Alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformlarında aktif olan C31K isimli grup yöneticisi 2 çocuğun Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlükleri tarafından muhafaza altına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Telegram ve Discord gibi sosyal paylaşım platformlarında aktif olarak yer alan C31K isimli grup yöneticilerinden iki kişinin çocuk olduğunun belirlendiğini ve emniyet güçleri tarafından muhafaza altına alındığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ankara Emniyet Müdürlüğümüz tarafından, Telegram ve Discord sosyal paylaşım platformlarında aktif olan C31K isimli grup yöneticilerinden 'Hz. Ebu Cehil' olarak adı geçen şahsın E.K. adlı çocuk olduğu belirlenmiş ve Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce muhafaza altına alınmıştır. 'Arda Bateman' olarak bilinen şahsın ise A.T. adlı çocuk olduğu tespit edilmiş ve İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzce muhafaza altına alınmıştır. İfadeleri, psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacaktır.”

Siber Suçlarla Mücadelede Kararlılık

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, toplumun özellikle çocuklar ve gençler üzerinde sapkın düşüncelerle zehirlenmesine müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Yerlikaya, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Sosyal medyada, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere, toplumumuzu sapkın düşünceleriyle zehirlemeye çalışanlara karşı kararlılığımız tamdır. Çocuklarımızı cinsel istismara zorlayan ve kadınlara şiddet uygulayan suçlularla hesaplaşacağız. Siber dünyada saklansalar bile siber devriyelerimiz bu kişileri tek tek bulup adalete teslim edecektir.”

Kadına Şiddet ve Cinsel İstismar Suçlarına Karşı Mücadele

Bakan Yerlikaya, kadına şiddet ve cinsel istismar suçlarına karşı yürütülen mücadelede asla geri adım atılmayacağını belirterek şunları ekledi:

“Milletimizin bilmesini isterim ki, kadına şiddet ve cinsel istismar suçlarına eğilimli olan suç odaklarıyla mücadelemiz her alanda sürecektir. Zehir tacirleri ve sapkın düşünceler yüzünden kaybedilecek tek bir çocuğumuz bile yoktur. İçişleri Bakanlığı olarak 600 bin personelimizle huzur ve güvenliği sağlamaya kararlıyız.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Yakınlarını görüntülü arayarak kendisini astı
Yol kenarında tuvalet ihtiyacını giderirken 40 metrelik uçuruma yuvarlandı
Münevver Karabulut'un ailesi Garipoğlu'nun DNA raporuna itiraz ediyor
Cem Garipoğlu’nun davasında FETÖ ilişkisi iddiası
Sokak ortasında kendini döven adamın peşinden gitti: O anlar kamerada