Caddelerdeki mazılar kazalara davetiye çıkarıyor!...
Bu şehre hizmet, himmet ve kimlik borcu olanlar kamuoyunu doğru bilgilendirmek zorunda. Konyalı olarak nelerin doğru, nelerin yanlış olduğunu öğrenmemiz gerekiyor. Yeri ve mekanı önemli değil. Ne olup bittiyse, ne öğrenmek istiyorsak, dersimize iyi çalışmalıyız. "Şehr-i Konya"da, kent içi ulaşımı sağlayan çift şeritli ana caddelerdeki mazılar (!) trafik kazalarına davetiye çıkarıyor.
Konya Büyükşehir, Meram, Selçuklu ve Karatay Belediyeleri'nin kurmayları, sabahın erken saatlerinde başlayan çalışma temposunun yoğunluğu içerisinde (!) çift şeritli ana caddelerdeki mazıların trafik akışına yansıttığı karartmayı göremiyor gibi geldi bana. Olabilir, insanlık hali. Yapılan şikayetlere rağmen, bize göre ciddi, ama belediye kurmaylarına göre basit (!) sorunu yazı konusu yapmaktan başka çaremiz kalmadı.
Buradan sayın Tahir Akyürek’e, sayın Adem Esen’e, sayın Refik Tuzcuoğlu’na ve sayın Mehmet Hançerli’ye tüm samimiyetimle sormak istiyorum, “Bazı kurmaylarınız aşağıda ayrıntısını yazacağım sorunda olduğu gibi sizi yanıltıyor mu?. Bir makas darbesiyle çözülebilecek sıkıntıları riyaset makamına aktarmaya mecbur muyuz?” Bu sorularımın belediyelerde kimleri rahatsız edeceğini bilen bir Konyalı olarak, bu görevlilere, klimalı odalarından sokaklarına çıkmalarını, köşe bucak gezmelerini öneriyorum. Bizden hatırlatması.
"Şehr-i Konya"nın genelinde, mevsim itibariyle iş yoğunluğu (!) nedeniyle traşlanmayan mazıların boyları ağaç büyüklüğüne ulaşınca çok sayıda "kara nokta" oluşmaya başladı. Bu kara noktaların en tehlikelisi Mamuriye Mahallesi Muhlus Kunuri Caddesi'nde bulunuyor. Atatürk Spor Sitesi'nden Tarım İl Müdürlüğü yönüne, Tarım İl Müdürlüğü'nden Mamuriye Mahallesi'nin Atademir Sokak yönüne veya İstasyon Caddesi'nden Meram Emniyet Müdürlüğü yönüne geçmek isteyen yaya ve sürücüler bir şeritten diğer şerite geçişte ecel terleri döküyor. Bu cadde başta olmak üzere diğer çift yönlü caddelerdeki orta alandaki mazıların boylarının büyüklüğü karşı şeritte seyreden taşıtların görülmesini engelliyor. Mazılı gecitlere girişte görüş güvenliğini sağlamak isteyen sürücüler caddenin ortasında beklemek zorunda kalırken hem trafik takınıyor, hem de sürücüler sıkıntılı dakikalar yaşayarak stresten çıldıracak hale geliyor.
Bu ve benzer sorunları Konya Büyükşehir, Meram, Selçuklu ve Karatay Belediyeleri'nin Park Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarının çok basit bir işlemle çözebileceğini biliyorum. Konuyla ilgili çok sayıda şikayetin yetkililere ulaşmasına rağmen haftalardır mazıların boylarının makas ya da orman testeresiyle traşlanmamasına anlam veremiyorum.
Bizler insanız. Sorunlar karşısında aklımızı birleştirip çıkış yolları bulacağız. Ama, asla sorunlara teslim olmayacağız. Çünkü sorunlara teslimiyetin felaket olduğunu öğrendik artık. Riyaset makamı sahiplerinin, çözümleri de halka inerek, onları dinleyerek, mazlumu ve mağduru sevindirerek sağlamalarını bekliyoruz. Riyaset makamından onaylı klima rahatlığında hizmet üretme meraklarını bir türlü yenemeyen bazı kurmayların da sorgulanmasını isteme hakkımızın bulunduğunu kayıtlara geçiyoruz. Mazılardan çile çeken bir sürücü olarak, belediyelerimizin bitki uzmanları yoğun iş temposundan bu basit sorunu, bu yazıya rağmen çözmez ise bölge halkıyla bir heyet oluşturup, bahçe makaslarıyla ya bu mazıların boylarını keseceğiz, ya da gün boyu kara noktalarda bekleyip çekeceğimiz fotoğraflarla ve video görüntülerle mazı kazalarının araçlarımızda oluşturduğu hasarları saptayıp ilgililerden tazminini isteyeceğiz.