"Çalışan Kadın, Mutlu Aile" projesi

Adıyaman'da AB desteğiyle hayata geçirilen "Çalışan Kadın, Mutlu Aile" projesiyle, dezavatajlı grupta bulunan 60 kadın yeni bir dünyanın kapısını aralamaya çalışıyor- ADYÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özcan:- "Ön muhasebe, bilgisayar becerileri

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Üniversitesinde (ADYÜ) Avrupa Birliği (AB) desteğiyle hayata geçirilen "Çalışan Kadın, Mutlu Aile" projesiyle, dezavantajlı grupta bulunan 60 kadının evlerinde mutlu olmaları ve iş dünyasına katılmaları hedefleniyor.

ADYÜ öncülüğünde Kadın Merkezi Vakfı (KAMER) ortaklığında yürütülen proje kapsamında ortaokul ve lise mezunu, 18-40 yaş arasında, köylerinden zorunlu göç etmek zorunda kalan, kırsal mahallelerde yaşayan, tarım işçisi ve genellikle devletin sağladığı desteklerle hayatını sürdüren kadınlar, yeni iş gücüne hazırlanıyor.

Dezavantajlı 60 kadını kapsayan proje kapsamında katılımcılarına "iş ve sosyal hayatta iletişim, kadın hakları, temel bilgisayar becerileri, ön muhasebe, temel sekreterlik, iş sağlığı ve güvenliği" olmak üzere verilen toplam 520 saat eğitim tamamlandı.

Bir otelde düzenlenen toplantıda eğitimini tamamlayıp sertifika sahibi olan kadınlar, iş verenlerle buluşturuldu. Toplantıda konuşan ADYÜ Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Kenan Özcan, dezavantajlı 60 kadını kapsayan proje kapsamında katılımcıların eğitimlerini tamamlandığını söyledi.

Toplantının amacının kursiyerleri iş verenlerle buluşturmak olduğunu dile getiren Özcan, şöyle konuştu:

"Bize katkı sağlayan kamu bürokrasisi, Sosyal Güvenlik Kurumu, İŞKUR, KOSGEB uzmanları bize devletin teşviklerini anlatacak. Bununla birlikte kaç kişiyi istihdam edebilirler? Hangi alanlarda çalıştırabilirler? Çünkü bizim üç temel alanımız var. Ön muhasebe, bilgisayar becerileri eğitimi, temel sekreterlik eğitimi olmak üzere bu üç meslek alanında kadınları istihdam edeceğimizi düşünüyoruz. Bu konuda da işverenlerden büyük katkı bekliyoruz. Dezavantajlı kadınlar büyük bir özveriyle eğitimlerini tamamladı. Kadınlar, Adıyaman'da kobilere yeni bir işgücü kazandıracak. Kadınlar, hem ailelerine hem de kobilere katkı sağlayacaklarına inanıyorum."

İŞKUR Adıyaman İl Müdürü Emin Yücekaya ise Adıyaman'ın iş gücü piyasasının çok fazla istihdam üretme kapasitesine sahip olmadığını belirtti.

Kadın iş gücünün azlığının da farkında olduklarını aktaran Yücekaya, "İşletmeleri geliştirecek olan yeni iş gücüdür. Bize iş başvurusu için gelenleri yönlendiriyoruz. Ama eşleştirme konusunda başarılı değiliz. İşveren, işçiden beklediğini bulamıyor. İşçi de işverenden memnun değil. Öyle bir sıkıntımız var. Bu sıkıntının aşmanın yolu daha çok üretip inovatif düşünmek. Fikirlerini hayata geçireceğinize dair işverenleri ikna etmek gerekiyor. Her zaman kurum olarak yanınızdayız." dedi.


AA

Gündem Haberleri

Trafikte eğlenceli anlar: Gören kornaya bastı
Kapadokya’da At Çiftlikleri Kapanma Tehlikesiyle Karşı Karşıya
Canan Karatay'dan çok konuşulacak açıklama: Covid aşısı, Dubai çikolatası
Avokadoya dikenli telli ve çoban köpekli üst düzey koruma
Taşıt Tanıma Sistemine Kayıt İçin Son Tarih 31 Aralık 2024