Çankaya Evleri'nde Çalışan Öğretmenlerden Taşeron Sisteme Tepki: Asgari Ücretle Çalışmak İstemiyoruz

Çankaya Belediyesi bünyesindeki "Çankaya Evleri"nde taşeron olarak asgari ücretle çalışan öğretmenler, meslek onuruna uygun çalışma koşulları talebiyle eylem yaptı. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

Çankaya Evleri'nde Taşeron Öğretmenlerden Tepki

Ankara'da Çankaya Belediyesi'ne bağlı "Çankaya Evleri"nde taşeron olarak çalışan öğretmenler, düşük ücret ve güvencesiz çalışma koşullarına karşı seslerini duyurmak için belediye önünde toplandı. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi bir grup öğretmen, belediyeden taleplerine çözüm getirilmesi için eylem yaptı.

Sendika adına açıklama yapan Başkan Eren Edebali, öğretmenlerin bir eğitim öğretim dönemi daha asgari ücretle çalışmak istemediğini belirtti. Edebali, "Meslek itibarımızı ve onurumuzu korumak istiyoruz. Bir belediye, demokrasi, adalet, eşitlik gibi kavramları seçim döneminde dile getirirken, çalışanlarının taşeron sistemine mahkum edilmesi kabul edilemez" dedi.

"Eğitimde Taşeron İstemiyoruz"

Sendika Başkanı Edebali, taşeron çalışma koşullarının eğitimin niteliğini olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, öğretmenlerin güvenceli ve insana yakışır çalışma şartlarına sahip olmaları gerektiğini vurguladı. Edebali, "Belediye ile görüşmelere başladık ve çözüm odaklı yaklaştığımızı ifade ettik. Gelecek hafta belediye yetkilileriyle görüşmemiz olacak ve sürecin nasıl devam edeceğine karar vereceğiz" dedi.

Öğretmenler, mesleklerine hak ettikleri saygının gösterilmesi ve taşeron sisteminin son bulması için mücadelenin devam edeceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri

ÜNİPERSEN Sokağa İndi: YÖK'e Ağır Tepki
Karatay'ın çocukları doğayla iç içe
İzmir’e Kaliforniya önerisi
Gökkuşağı Koleji öğrencilerinden TEKNOFEST’te birincilik
Yanlış Teknoloji Kullanımı Yeni Psikolojik Sorunları Tetikliyor