Cansu ve Aysu Bektaş Kardeşler Halterde Altın Madalya Hedefliyor

Milli halterci Cansu ve Aysu Bektaş kardeşler, birlikte hazırlık yaparak en ağır kiloları kaldırıyor. 2028 Los Angeles Olimpiyatları'na katılarak altın madalya kazanmayı hedefleyen kardeşler, halterdeki başarılarıyla dikkat çekiyor.

Milli halterci Cansu Bektaş (20), spor hayatına jimnastik branşıyla başlamışken, beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesiyle halter branşına yöneldi. Halterde kendi ağırlığının iki veya üç katını kaldırabilen Cansu, ulusal ve uluslararası birçok başarı elde ederek altın madalyalar kazandı. "Daha öncesinde jimnastikle ilgileniyordum. Ancak bir ameliyat geçirdikten sonra haltere yöneldim. İlk başlarda hiç gitmek istemedim ama antrenörümün ısrarlarıyla başladım. İki ay sonra Türkiye Şampiyonası'na katıldım ve Türkiye üçüncüsü oldum. O madalya bana çok tatlı geldi ve spora devam ettim" şeklinde konuştu.

Aysu Bektaş’ın Ablasından İlham Alması

Aysu Bektaş (16), ablasının dünya şampiyonu olmasının ardından halterle ilgilenmeye başladı. Ablası ile birlikte şampiyonalara hazırlanan Aysu, "Ablam dünya şampiyonu oldu, ben de ertesi gün haltere başladım. İlk madalyamı kazandığımda çok mutlu oldum," diyerek ablasıyla olan ilişkisini vurguladı. Aysu, Cansu'nun kazandığı madalyalardan ilham alarak kendi başarılarına da imza attı ve Avrupa şampiyonu oldu.

Aile Destekliyor, Annesi Korkuyor

Cansu ve Aysu kardeşler, ailelerinin birlikte olmalarından memnun olduklarını belirtirken, annelerinin müsabakalarını izlemekte zorlandığını ifade ettiler. Cansu, "Annem, bizim kendimize eziyet ettiğimizi düşünüyor. Madalyalar kazandıkça mutlu oluyor ama maçlarımı izlemiyor. Babam ise tam tersine, maçlarımı heyecanla izliyor" dedi.

Hedef 2028 Olimpiyatları

Cansu ve Aysu Bektaş kardeşler, bir ay sonra gerçekleştirilecek Gençler Avrupa Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor. Hedefleri arasında 2028 Los Angeles Olimpiyatları'na katılmak ve burada altın madalya elde etmek bulunuyor. "En iyi şekilde hazırlanıp Olimpiyatlar'a katılmak istiyoruz," şeklinde konuşan kardeşler, başarılarıyla Türk sporuna katkı sağlamayı amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Beşiktaş, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
Ali Çamdalı PFDK'ya sevk edildi
Şahika Ercümen'den yeni Türkiye rekoru
Beşiktaş, Konyaspor hazırlıklarına başladı
Hidayet Türkoğlu yeniden Türkiye Basketbol Federasyonu başkanı seçildi