Cem Garipoğlu’nun Mezarından Alınan Kemiklerin DNA İncelemesi Tamamlandı

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu’nun mezarından alınan kemik parçaları üzerinde yapılan DNA incelemesinin sonuçlandığını ve kemiklerin anne ve babasıyla uyumlu olduğunu açıkladı.

Münevver Karabulut’un katili olarak bilinen Cem Garipoğlu’nun mezarından alınan kemik parçaları üzerinde yapılan incelemeler tamamlandı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda gerçekleştirilen incelemelerde, mezardan alınan kemiklerde yapılan DNA analizinin, Cem Garipoğlu’nun anne ve babasıyla doğrudan uyumlu olduğunu açıkladı.

Feth-i Kabir İşlemi 3 Ekim’de Yapıldı

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Garipoğlu’nun mezarında 3 Ekim günü feth-i kabir işlemi gerçekleştirildiğini hatırlattı. Mezardan alınan kemik, diş ve diğer tüm örnekler, Biyoloji İhtisas Dairesi tarafından büyük bir titizlikle incelendi. Bu incelemelerin sonucunda kemik örneklerinin Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu ve annesi Tülay Makbule Garipoğlu ile genetik olarak uyumlu olduğu belirlendi.

Garipoğlu’nun Kimliği ve 2014 Yılındaki İntiharı Bir Kez Daha Doğrulandı

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, mezardan çıkarılan kemik örneklerinin, Cem Garipoğlu’nun 2014 yılında intihar ettiği dönemde yapılan otopsi sonuçlarıyla birebir örtüştüğü ifade edildi. Bu DNA incelemesi, Garipoğlu’nun kimliğini bir kez daha doğruladı.

Olayın Ardındaki Gelişmeler

Cem Garipoğlu, 2009 yılında Münevver Karabulut’un vahşice öldürülmesiyle gündeme gelmişti. Karabulut cinayeti, Türkiye’de büyük yankı uyandırmış ve uzun süren bir dava sürecinin ardından Garipoğlu, 2014 yılında cezaevinde intihar etmişti. Garipoğlu’nun mezarındaki kemiklerin incelenmesi, bazı kamuoyunda çıkan spekülasyonlar üzerine başlatılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ünlü Köfte Zinciri Hakkında Domuz Eti İddiası Sosyal Medyada Gündem Oldu
'Arsa benim' dedi, 50 yıllık köy yolunu kapattı
Gayrimenkul Sektöründe Hareketlenme Başladı
Sıla bebek yaşam savaşını kaybetti
#1YearOfGenocide etiketi, sosyal medyada dünya gündeminde