CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den sert İsrail açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail ile ilgili açıklamalarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özel, "Türkiye gibi bir ülkeye İsrail, Netanyahu saldıracakmış da bunun akla yatar tarafı yok" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma öncesinde, CHP’ye katılan eski İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir ile Edirne Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin'e parti rozetini taktı. Toplantıda konuşan Özel, hafta sonu ve dün yaşanan üzücü olaylara dikkat çekerek, "Bu yılın ilk 9 ayında 295 kadın hayattan koparıldı. Kadına yönelik şiddet olaylarının artması bir tesadüf değil, bu düzenin bir sonucudur" ifadelerini kullandı.

İstanbul Sözleşmesi’nin Önemi Vurgulandı

Kadına yönelik şiddetin arttığını belirten Özel, İstanbul Sözleşmesi'nin kadına yönelik şiddeti azaltmada önemli bir rol oynadığını vurguladı. "İstanbul Sözleşmesi, kadına karşı şiddetin ciddi şekilde azaldığı bir dönemi başlatmıştı. Ancak, bugünkü siyasi rejim kadınları eşit görmüyor" dedi.

Erdoğan’ın İsrail Açıklamalarına Sert Eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "İsrail’in sıradaki hedefi biziz" açıklamasını değerlendiren Özgür Özel, bu tür söylemlerin gerçek dışı olduğunu belirtti. "Türkiye gibi güçlü bir ülkeye İsrail saldıracakmış da, bunun akla yatar tarafı yok. NATO ve Birleşmiş Milletler gibi güçlü ittifakların bir üyesi olan Türkiye'ye böyle bir tehdit olamaz. Söyleyen bir cumhurbaşkanı olunca, bu iddiayı ciddiye almak zorundayız ama bunun arkasında durulacak bir taraf yok" diye konuştu.

İnternet Hızında Türkiye’nin Geri Kalmışlığına Dikkat Çekti

Özel, konuşmasında Türkiye’nin internet hızındaki yetersizliklerine de değinerek, "Türkiye, 161 ülke arasında internet hızında 106. sırada. Mobil internet hızında ise 111 ülke arasında 58. sıradayız. 2017’de 100 megabit internet hedefi kondu ama bugün hâlâ bu hedefe ulaşamadık. Halkın gerçek sorunları konuşulmasın diye gündeme İsrail saldırısı gibi sahte tehditler getiriliyor" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Ahmet Davutoğlu ve Fatih Erbakan bir araya geldi
2024-2025 Burs ve Kredi Başvuruları Başladı
Lübnan'daki vatandaşların tahliye programı açıklandı
Son Anket Yayınlandı Birinci Parti Değişti
İyi hal indirimi kaldırılıyor mu?