CHP'den CHP'ye darbe

CHP’nin Olağanüstü Kurultay süreci mahkemeye taşındı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve iki isim, devam eden soruşturmaları gerekçe göstererek kurultayın iptali için Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu.

CHP'den CHP'ye darbe

CHP’de Olağanüstü Kurultay süreci, parti içindeki tartışmaları derinleştirirken mahkeme sürecine taşındı. Habertürk’ün aktardığına göre, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve iki isim, kurultayın iptal edilmesi için Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuru yaptı. Başvuruda, devam eden hukuki süreçlerin parti yönetimini etkileyebileceği savunuldu.

Soruşturmalar gerekçe gösterildi

Başvuruda, kurultay sürecinin parti içi hukuki sorunları daha da derinleştirebileceği ve sonuçlarının tartışmalı hale gelebileceği belirtildi. Davacıların, mevcut soruşturmaların kurultay kararlarını olumsuz etkileyebileceği yönünde itirazda bulunduğu ifade edildi.

Parti içindeki gerilim artıyor

CHP içinde kurultay tartışmalarının mahkemeye taşınması, parti içi ayrışmaların daha da belirginleşmesine neden oldu. Mahkemeden çıkacak kararın, kurultayın geleceğini ve CHP içindeki dengeleri nasıl etkileyeceği merak konusu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri