CHP'li belediye başkanı SGK borçlarına karşılık camiyi teklif etti

Seferihisar Belediyesi, SGK borçlarını ödemek amacıyla cami, okul ve halk eğitimi merkezi gibi kamu taşınmazlarını takas, mahsup veya kat karşılığı değerlendirmek istedi. Bu durum, kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı.

Seferihisar Belediye Meclisi, 6 Ağustos’taki oturumda, %100 belediyeye ait Seferihisar Jeotermal A.Ş.’nin SGK’ya olan prim borçlarının ödenmesi için 37 taşınmazın kat karşılığı değerlendirilmesine yönelik yetki verdi. Bu taşınmazlar arasında, 800 yıllık Ulamış Camisi, medresesi ve arsası, Payamlı Camisi, Turabiye Mahallesi’ndeki okul binası ve Hıdırlık Mahallesi’nde yer alan Halk Eğitimi Merkezi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılan bina yer alıyor.

AK Parti'den Sert Tepki

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Serdar Kısaağa, kamu binalarının satılmak istendiğini öne sürdü. Kısaağa, Seferihisar Belediyesi'nin gereğinden fazla personel istihdam ettiğini ve mevcut bütçe olanaklarıyla SGK prim ödemelerine yetişemediğini savundu.

Kısaağa, “SGK'ya 584 milyon lira civarında bir borç söz konusu. Bu borç, jeotermal şirketi üzerinden yapılan alımlardan kaynaklanıyor. 37 gayrimenkulün satışı, devri ve takası hakkında bir karar almışlar. İki caminin satılacak olmasının üzüntüsünü yaşıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı'ndan Açıklama

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, taşınmazların satılık olmadığını, borç karşılığı takas yapmak için girişimde bulunduklarını belirterek, “SGK kabul ederse vereceğim. Satmıyoruz, daha teklif bile etmedik, henüz net bir şey yok,” dedi. Başkan Yetişkin, borçların kapatılmasında daha değerli arsa satışlarının yapılabileceğini de ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye’den Somali’ye Yardım Eli: 3 Bin Tonluk İyilik Gemisi Yola Çıktı
Kasa kasa patatesi çöpe döktüler
Palamut ve kılıç balığı bolluğu balıkçıların yüzünü güldürdü
B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Müjde: 250 cc Motosiklet Kullanma Hakkı Kapıda!