Çocuk Evlerinde Büyüyen Milli Halterciler Aysel ve Cansel Özkan, Avrupa Şampiyonası'na Hazırlanıyor

Aysel ve Cansel Özkan, zorlu bir geçmişe rağmen halterde kazandıkları başarılarla Türkiye'yi gururlandırmaya devam ediyor. Kardeşler, Avrupa Şampiyonası için hazırlıklarını Konya'daki milli takım kampında sürdürüyor.

Niğde'de yaşayan milli halterciler Aysel (22) ve Cansel Özkan (21), 2009 yılında babalarının vefatının ardından annelerinin memleketi Gaziantep'e yerleştiler. Ailevi sorunlar nedeniyle Niğde'de Çocuk Evi Koordinasyon Merkezi'ne yerleştirilen kardeşler, burada keşfedilen yetenekleriyle halter sporuna yöneldiler. 2014 yılında halter antrenörleri tarafından keşfedilen ikili, spora adım attıktan sonra büyük bir azimle milli takıma katılmayı başardılar.

Birlikte Destek Oluyorlar

Aysel Özkan, haltere nasıl başladıklarını şu sözlerle anlattı: “Kız kardeşim Cansel ile birlikte halter sporuna başladık. Beden eğitimi öğretmenimizin tavsiyesiyle başladık. Aslında atletizmle ilgileniyorduk ama öğretmenimiz bizi izledikten sonra haltere yönlendirdi.” Aysel, kardeşinin en büyük destekçisi olduğunu belirterek, “Babamın vefatından sonra hayata küsmedik, sürekli birbirimize destek oluyoruz” dedi.

Avrupa Şampiyonası Hedefleri

64 kiloda yarışan Aysel Özkan, şimdiye kadar birçok madalya kazandığını ifade ederek, “Hedefim 1 ay sonra yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olmak. Dünya Şampiyonası'nda da madalya almak istiyorum” dedi. Cansel Özkan ise halter sayesinde hayata tutunduklarını vurgulayarak, “Antrenmanda birbirimizi sürekli destekliyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda iyi derece elde etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Aysel ve Cansel Özkan, azimleri ve başarılarıyla gençlere örnek olmaya devam ediyor. Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için hazırlıklarını sürdüren kardeşler, spor kariyerlerinde yeni başarılara imza atmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Kulu’da okul servislerine denetim
Selçuklu'da evinde uyuşturucu serası kuran şahıs tutuklandı
Kulu'da dolmuş ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 yaralı
Yoldan çıkıp taklalar attı, sürücü yaralı kurtuldu
Kulu’da Öğrenci Taşımacılığı İçin Yeni Kurallar Belirlendi