Çocuklar ve Gençler İçin Özel Bir Proje: Karatay Hoşkubbe Hizmete Hazır

Karatay Belediyesi, çocuklar ve gençler için yeni bir projeyi daha tamamladı. Özel mimarisiyle dikkat çeken Karatay Hoşkubbe, kütüphaneler, okuma salonları ve sosyal alanlarıyla Konyalılarla buluşmak için gün sayıyor.

Konya’nın merkez ilçelerinden Karatay, çocuklar ve gençler için yapılan projelerle çehresini yenilemeye devam ediyor. Karatay Belediyesi’nin Çimenlik Mahallesi Alaaddin Kap Caddesi üzerinde 12 bin 930 metrekarelik alanda hayata geçirdiği Karatay Hoşkubbe projesi, eğitim çağındaki çocuklar ve gençler için büyük bir imkan sunuyor. Özgün ve estetik bir mimariye sahip olan projede, iki kütüphane ve bir okuma salonu yer alıyor. Ayrıca, çocuklar için özel kütüphaneler ve oyun alanları da bulunuyor.

Hoşkubbe'de Kütüphaneler ve Sosyal Alanlar

Hoşkubbe, yalnızca çocuklar ve gençlere değil, tüm Konyalılara hizmet verecek. 0-3, 3-6 ve 6-12 yaş çocuklar için ayrı kütüphanelerin yanı sıra, çocuklar için özel oyun alanları da mevcut. Ayrıca, projenin sosyal alanlarından biri olan Kafe Karatay’ın bir şubesi de bu proje kapsamında hizmete girecek. Hoşkubbe’nin kısa bir süre içerisinde resmi açılışı yapılarak faaliyete geçmesi planlanıyor.

"Geleceğimizin Nesli, Hoşkubbe'de Yetişecek"

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Hoşkubbe projesinin çocuklar ve gençler için en iyi imkanları sunmayı hedeflediğini belirtti. Başkan Kılca, “Karatay Belediyesi olarak eğitime, kültüre ve spora her zaman büyük önem verdik. Bu doğrultuda Hoşkubbe projemizi tamamladık. Çocuklarımız ve gençlerimiz için sessiz ve sesli çalışma odaları, tasarım atölyeleri ve öğrenme sınıfları ile donatılmış bir ortam hazırladık. Bu özgün projeyi Konya'ya kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Karatay'ın Yeni Yüzü Hoşkubbe

Karatay Belediyesi’nin tamamladığı Hoşkubbe, çocuklar ve gençlerin eğitime, araştırmaya ve sosyal faaliyetlere daha kolay ulaşmasını sağlayacak. Başkan Kılca, projeyi “Bu yatırımımızın şimdiden tüm gençlerimize, çocuklarımıza ve Konya'mıza hayırlı olmasını diliyorum” sözleriyle değerlendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Karapınar'da 3 kişinin hayatını kaybettiği kazadan 24 gün sonra acı haber
Park halindeydi, biranda yanmaya başladı
Hırsızlık baskınından tabanca ve tarihi eser çıktı
Yaşlı çifti korkutup dolandırdı, ekmek parası bile bırakmadı
Konya Merkezli Fuhuş Operasyonuyla 9 Kadın Kurtarıldı