Çocuklarda ‘Covid’ vakaları artmaya başladı

Son haftalarda çocuklarda COVID-19 vakalarında ciddi bir artış gözlemlendi. Uzmanlar, aileleri ısrarla yükselen ateş durumunda çocuklarını doktora götürmeleri konusunda uyarıyor.

Çocuklarda son haftalarda COVID-19 pozitiflik oranlarında belirgin bir artış yaşanıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdullah Sert, "Son 2-3 haftadır çocuklarda COVID yoğunluğunun arttığını görüyoruz. Viral ve bakteriyel enfeksiyonlar da yaygınlaştı. Israrla düşmeyen ateş durumlarında ailelerin vakit kaybetmeden hekime başvurması hayati önem taşıyor" dedi.

Kapalı Ortamlar ve Hava Soğuması Enfeksiyon Riskini Artırıyor

Hava sıcaklıklarının düşmesi ve kapalı alanlarda geçirilen sürelerin uzamasıyla birlikte solunum yolu enfeksiyonlarında artış bekleniyordu. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Deniz Aygün, sonbahar ve kış aylarında özellikle okulların açılmasıyla çocuklarda solunum yolu virüslerinin arttığını belirtti. "Acil servislere başvurularda bir artış var. Ateş, öksürük, halsizlik, burun akıntısı gibi şikayetlerle karşılaşıyoruz. Bu mevsimde COVID-19’un yanı sıra rinovirüs ve grip vakalarında da artış bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ailelere İzolasyon ve Hijyen Uyarısı

Çocuklarda enfeksiyon vakalarının artışına dikkat çeken Uzm. Dr. Abdullah Sert, ailelerin hasta çocuklarını okula göndermemesi gerektiğini belirtti. "Çocuğun ateşi varsa, iyileşene kadar evde izole edilmesi ve bir hekime danışılması gerekir. Kalabalık ortamlarda bulunmak enfeksiyon riskini artırıyor. Çocukların dengeli ve sağlıklı beslenmesi, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı korur" dedi.

Hekim Kontrolü Olmadan İlaç Kullanmayın

Dr. Sert, hastalık semptomları gösteren çocukların tedavisinde, hekim önerisi olmadan ilaç ya da gıda takviyesi kullanımından kaçınılması gerektiğini vurguladı. "Antibiyotik gibi tedaviler yalnızca doktor tavsiyesiyle kullanılmalı. Yeterli ve dengeli beslenme ile bağışıklık sistemini güçlü tutmak hastalıklara karşı en önemli korunma yöntemidir" dedi.

Uzmanlar Aşılamanın Önemine Dikkat Çekiyor

Uzmanlar, çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarının artmasını önlemek için aşı takvimine uyulmasının önemli olduğunu belirtiyor. Özellikle grip aşısının uygulanmasının, kış aylarında virüslerin yayılmasını engellemede etkili olacağı vurgulanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Sonbaharda Bağışıklığınızı Güçlendirmek İçin Amber Çiçeği Çay Karışımı Tavsiyesi
Piercing Modasına Dikkat: Kalıcı Hasara Yol Açabilir
Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor: Tarama Yaşı ve Yöntemleri
Kalp Sağlığını Koruma Yöntemlerinde Alışılmadık Yaklaşımlar
1-2 Ekim Dünya Yürüyüş Günü