Çöpü Yere Atmayarak Cebine Koyan Genç Ödüllendirildi

İnegöl'de motosikletiyle kırmızı ışıkta beklerken elindeki çöpü yere atmak yerine cebine koyan genç, İnegöl Belediyesi tarafından ödüllendirildi. Başkan Alper Taban, çevreye duyarlı davranışları teşvik eden bu hareketin örnek olduğunu vurguladı.

İnegöl Belediyesi, Ekim ayı meclis toplantısında çevreye duyarlı bir davranış sergileyen genç Enes Kaya'yı ödüllendirdi. Toplantıda 11 ana gündem ve 1 ilave madde görüşülürken, çevre bilincine katkı sağlayan bu örnek hareket de unutulmadı. İlçe merkezinde motosikletiyle seyir halindeyken kırmızı ışıkta durduğu sırada elindeki çöpü yere atmayan ve cebine koyan Enes Kaya, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban tarafından takdir edilerek meclis salonunda misafir edildi.

"Farkındalık Yaratan Bir Davranış"

Meclis toplantısının açılışında Enes Kaya'ya bir motosiklet kaskı hediye eden Belediye Başkanı Alper Taban, gençlerin bu tür duyarlı hareketlerinin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Taban, "Enes kardeşimizin bu örnek davranışını sosyal medyada paylaşmıştık. Kuryelik yaptığı sırada elindeki çöpü yere atmayarak cebine koyması bizler için önemli bir farkındalık yarattı. Bu duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Çevreyi kirletenlere yönelik denetimler ve cezalar devam ediyor, ancak böyle olumlu davranışları gördükçe mutlu oluyorum" ifadelerini kullandı.

"İçgüdüsel Olarak Cebime Koydum"

Ödüllendirilen genç Enes Kaya, hareketinin tamamen içgüdüsel olduğunu belirterek, "O an elime çöp geldi ve yere atmaktansa cebime koydum. Başkanımızın temizlik konusundaki duyarlılığını da biliyordum. Yere çöp atmamak benim için her zaman önemli bir kural olmuştur" dedi. Ayrıca kendisine hediye edilen kask için de teşekkür eden Kaya, "Kaskım kırılmıştı, yenisini almayı düşünüyordum. Başkanımızın bu hediyesi beni çok mutlu etti" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Marmara Depremi Uyarısı: 250 Yıllık Fay 7.8 Büyüklüğünde Deprem Üretebilir
ORKOD Uygulaması ile Orman Ürünleri Dijital Takibe Alınıyor
Bakanlıktan Eğirdir Gölü İçin Acil Eylem Planı
Aç kalınca kovanları parçaladılar
Kış provası bitti: Yağışlı hava yurdu terk etti