MUĞLA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşmasına devam edildi.
Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar ve avukatlar dava dosyasına giren yeni deliller ile raporlar hakkında beyanda bulundu.
Sanıklardan Zeki Göçmen, tanık katılma talebini kabul etmeyerek, delil dosyalarının 4 Temmuz'da eline geçtiğini söyledi.
Marmaris'te olayların yaşandığı andan gece ikiye kadar geçen süredeki kamera kayıtlarının yeniden incelenmesini isteyen Göçmen, Çiğli'deki kamera kayıtlarında da orada düzenlenen hiçbir brifinge katılmadıklarının görüldüğünü savundu.
Göçmen, 15 Temmuz gecesi Çiğli'den ışıkları yanık vaziyette sabaha karşı ikide ilk helikopter olarak havalandığını anlatarak, bu kalkıştan itibaren hiçbir kule ve radarın "Kalkamazsınız" diye kendilerini uyarmadığını ve uçuşlarına izin verildiğini ifade etti.
Göçmen, mahkemeye ulaşan HTS kayıtlarında ise aleyhinde delil olacak olumsuz bir durumun bulunmadığını iddia etti.
Eski Başyaver Ali Yazıcı tanık katılma taleplerini reddederek Ankara'daki davalardan yargılanmasının da devam ettiğini belirtti. Yazıcı, yargılamasının Ankara'da devam etmesi talebinde bulundu.
Sanık Osman Kılıç da adli tıp uzmanı bilirkişinin mahkemede yeniden dinlenmesini istedi. Kılıç, yüksek enerjili silahlar konusunda uzman ayrı bir bilirkişi talebinde bulundu. Kılıç, balistik uzmanı bilirkişinin olay yerinde inceleme yaparak rapor hazırlamasını istedi.
Kılıç, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Grand Yazıcı Turban Otel Sahibi Serkan Yazıcı ve Ertuğrul Sağlam'ın da mahkeme huzurunda ifadeye çağrılmasını talep etti.
Sanık Gökhan Güçlü ise tanık katılma taleplerini kabul etmediğini söyledi. Güçlü, Marmaris'te şehit düşen polis memurlarının olayda nasıl şehit edildiğinin ortaya çıkmasını istediğini bildirdi.
Bununla ilgili balistik inceleme raporlarını talep eden Güçlü, eski Marmaris sahil güvenlik bot komutanının mahkemede tanık olarak dinlenmesini istedi.
15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahına ait olay yeri MOBESE kayıtlarını isteyen Güçlü, mahkemede bilirkişi olarak balistik uzmanlarının dinlenmesi ve balistik inceleme raporu hazırlanmasını, güvenlik güçlerinin olay günü kullandığı silahların balistik inceleme raporlarının sağlanmasını talep etti.
Sanık avukatlarından Hakan Tunçkol ise tüm ülkenin gözünün bu davada olduğunu belirterek, "Bu dava aceleye getirilmemesi gereken bir dava. Mahkeme heyetinin muhakkak olay yerinde keşif yapması gerekiyor. Keşiften sonra kamera kayıtları yeniden incelenmeli. Polis ekiplerinin saat ikiye kadar olan telsiz konuşmaları istenilmeli." dedi.
Sanıkların cezaevinden mahkeme salonuna protesto gösterileri arasında getirilmesini uygun görmediklerini aktaran Tunçkol, "Mahkeme eğer fiziki koşulları burada uygun göremiyorsa biz Adalet Bakanlığına dilekçe yazarak davanın naklini isteyeceğiz." diye konuştu.
Duruşmaya yarın sabaha kadar ara verildi.
Sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında cezaevine götürüldü.
AA