Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın lafına geldiler

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, dünyanın daha adil bir düzen ve ortak kurallar çerçevesine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Macron: "Daha Adil Bir Dünya Düzenine İhtiyaç Var"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmak için gittiği New York'ta, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi. Macron, görüşmeye dair sosyal medya platformu X (eski Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, dünyanın krizlerle başa çıkabilmesi için ortak kurallar ve bir çerçeveye ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Macron, daha adil bir dünya düzeni çağrısında bulunarak, Birleşmiş Milletler'in bu hedefleri gerçekleştirme noktasında önemli bir rol üstleneceğini belirtti. Aynı zamanda BM Genel Sekreteri Guterres’e, bu süreçte Fransa’nın destek olacağını vurguladı.

Erdoğan'ın Sözleri Yeniden Gündemde

Emmanuel Macron'un bu açıklamaları, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıkça vurguladığı "Dünya 5'ten büyüktür, daha adil bir dünya mümkündür" söylemini akıllara getirdi. Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yapısına yönelik eleştirilerini her fırsatta dile getirerek, küresel adaletsizliklere dikkat çekiyor.

Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu öncesinde yaptığı bir paylaşımda da bu mesajı yineleyerek, “Küresel adaletsizliğin giderilmesi için hep birlikte çalışmalıyız. Unutmayın; dünya 5'ten büyüktür, daha adil bir dünya mümkündür” ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Birleşmiş Milletler Neden Kuruldu?
Netanyahu BM toplantısında konuşurken hangi devletler salonu terketti?
Trump Ukrayna-Rusya savaşını bitirecek
ABD'li asker Filistin'e Destek İçin Askerliği Bıraktı
ABD Kongresi'nde utanç günü: Soykırımı ayakta alkışladılar