DAEŞ'e karşı mücadelede yeni adımlar ABD'de masaya yatırıldı

DAEŞ karşıtı koalisyon üyesi 30 ülkeden savunma bakanları ABD'de bir araya geldi- Toplantıda DAEŞ'le mücadeledeki yeni adımların neler olacağı tartışıldı- DAEŞ'e karşı verilen mücadelenin dozunun artırılması ve Musul operasyonunun önemine vurgu yapıldı

WASHINGTON (AA) - DAEŞ karşıtı koalisyon üyesi ülkelerin savunma bakanları ABD'de bir araya gelerek, DAEŞ'e karşı verilen mücadelede yeni adımları ele aldı.

DAEŞ karşıtı koalisyon üyesi 30 ülkeden savunma bakanları, başkent Washington DC yakınlarında Maryland eyaleti sınırları içindeki Andrews Askeri Üssü'nde, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın ev sahipliğinde bir araya geldi.

2014 yılının ağustos ayından bu yana dördüncüsü yapılan toplantıda, ABD öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ'e karşı verdiği mücadelede yeni adımların neler olacağı, verilen mücadelenin dozunun artırılması ve özellikle Musul'da, Kürtlerin de destek verdiği Irak güvenlik birimlerinin DAEŞ karşıtı çabaları değerlendirildi.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada ABD Savunma Bakanı Carter, "Bugün devam eden ve yeni ortaya çıkan ihtiyaçları konuşuyor ve ülkelerin verecekleri katkıyı detaylı olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı. Carter, askeri operasyonların yanı sıra ekonomik ve siyasi süreçlerin de ihmal edilmeden takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

İlerleyen saatlerde Carter ile ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel'in ortak bir basın toplantısı düzenlemesi de bekleniyor.

Ayrıca savunma ve dışişleri bakanlarının ABD Dışişleri Bakanlığında yapılacak ayrı toplantılarda DAEŞ'le mücadelede gereken ekonomik ve siyasi adımları tartışacakları da bildirildi.

Toplantıya, Türkiye'yi temsilen katılması planlanan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin ardından ABD'deki toplantıya katılmayacağı bildirilmişti.

- "Türkiye (DAEŞ karşıtı) koalisyonda kilit bir ortaktır"

ABD Başkanı Barack Obama'nın DAEŞ'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk de dün katıldığı bir toplantıda ABD'nin FETÖ'nün başarısız darbe girişiminin ardından Türkiye'deki seçilmiş demokratik iktidara verdiği desteği bir kez daha yineledi.

McGurk, "Türkiye (DAEŞ karşıtı) koalisyonda kilit bir ortaktır" diyerek İncirlik Üssü merkezli DAEŞ'le mücadele kapsamındaki hava saldırılarının devam ettiğini bildirdi.

AA

Gündem Haberleri

Türkiye'de Kuzey Işıkları Görüldü: TUA'dan Jeomanyetik Fırtına Açıklaması
Öfkelenen sendika temsilcisi balyozla müdür odasına girdi
Konya'da lahmacun bu fiyatın altında satılıyorsa 'lahmacun değildir'
TÜVTÜRK'e Gidince Sormayın! Artık Verilmiyor
Lübnan’dan tahliye tamamlandı