Bir eseri elime aldığımda kapak resmi ve adı, içeriği kadar önemsediğim bir konu değildir aslında. Ama “Damıtılmış Damlalar” adlı kitapla karşılaşınca eser adının da önemli olabileceğini öğrenmiş oldum. Okumaya başlamadan önce bu iki kelimenin neyi ifade ettiği üzerine epeyce düşündüm. Damıtılmış Damlalar’ı okuyunca da neden bu adın verildiğini daha iyi anladım. Ömer Lütfi Ersöz gerçekten de kitabına uygun olabilecek en güzel ismi bulmuş dedim. O birçok konu hakkındaki bilgi ve fikirlerini damıtarak kısa ve öz bir şekilde sunmuş okuyucusuna.
Damıtılmış Damlalar; Sosyal Konular, Bilimsel Konular, Tarihi Konular, Dini Konular olmak üzere dört ayrı bölümden ve her bir bölüm birçok başlıktan oluşuyor. Ömer Lütfi Ersöz sosyolojiden tarihe, ibadetlerden kültüre pek çok farklı konuya değiniyor. Reçeteler misali kısa kısa anlatımlarla çoğu hastalığa ilaç sunuyor. Ayetlerle, hadislerle, hatıralarla, diğer yazar ve şairlerden alıntılarla yapılan bir sohbete dâhil olmuşsunuz hissi uyandırıyor her bir yazısıyla sizde. Sıkmıyor, yormuyor. Verilmek istenilen mesaj kısa ama etkili bir şekilde tane tane anlatılıyor.
-İnsan ve Toplumun Doğası,
-Birey-Toplum İkilemi,
-Evlilikte Aşk Mı, Arkadaşlık Mı, Sevgi Mi?
-Konjoktür Müslümanı,
-Ölümü Öldürmek,
-Katılım Bankacılığı,
-İslâmda Irkçılık Yoktur
-Tevekkül
-Konyamızın Manevi Mimarları gibi birbirinden farklı ama merak uyandıran başlıklar altında insanı o konularda aydınlatacak bilgilere yer verilmiş.
Özellikle gençlerin kısa zamanda birçok konu hakkında fikir sahibi olabilecekleri bir kitap.
Damıtılmış Damlalar’ın önsözünde eser sahibi Ömer Lütfi Ersöz; “…Beğeneceğinizi ümit ettiğim bu eserim sayesinde; gençlerimize öz güvenlerini vermeyi, tarihimizin derinliklerinde kalan, birçok buluşa imza atan ecdadımız gibi, yarınlarda da çok değerli icatlara sahip olacak, dürüst, ahlâklı nesillerin yetiştirilmesine vesile olmayı düşünüyorum.
Ümit ediyorum ki; Bu eserimizden insanlarımız gereği gibi faydalanırlar. Kitabımın içeriğinden de anlaşılacağı gibi, insanlarımızı kötü-çirkin ve zararlı alışkanlıklardan kurtarıp sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları ile dop dolu bir şekilde yarınlara hazırlamayı amaçlamış bulunuyorum. Karanlığı aydınlığın yok ettiği gibi bizler de üzerimize düşen görevi yaparak huzurlu ve mutlu olmalıyız.
Bu eserimde, özden gelen sözlerimi aktarıp, gerçeklerle yüzleşmemize yardımcı olması düşüncesiyle, Gönül Köprüsü oluşturarak, Şuur’a Yolculuk yapmamızı ve Damıtılmış damlalar halinde dualarınızla birlikte hakikatlere ulaşalım istedim.” Diyor.
Umarım Damıtılmış Damlalar eser sahibi Ömer Lütfi Ersöz’ün de belirttiği gibi amacına matuf olur. Böyle güzel bir maksatla yola çıkan müellifinin de amel defterine büyük bir artı kazanç olarak kaydedilmiş olur.
Gözümüz ve gönlümüz mutmaine erişene kadar tekrar tekrar damıtılmamız dileğiyle…
Selametle, ihsanla kalınız.
Yayın Tarihi: 2011
Yayınevi: Kardelen Yayınları
Baskı Sayısı: 2.Baskı
Sayfa Sayısı: 312
Temin Adresi: mustafacaliskan.konya@hotmail.com
Yazar Hakkında:
1962’de Konya’da doğdu. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1984’te mezun oldu. 1980 yılında resmi İmam-Hatip olarak memuriyet görevine başladı.
90’lı yıllarda yaklaşık olarak 3 yıl haftada bir gün Konya Postası Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. 2007 yılından itibaren Yeni Konya Gazetesi’nde haftalık yazılar yazmaya devam etti.
2001 yılında Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na atandı. Halkla ilişkiler Müdürlüğü ve Garajlar Şube Müdürlüğü yaptı.
2001-2003 yıllarında Mahalli İdareler Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası Konya Şube Başkanlığı yaptı. Daha sonra Bembirsen genel Merkez Dış İlişkiler Sekreterlik Görevi’nde bulundu.
Evli ve üç çocuk babasıdır. omerlutfiersoz@gmail.com