DEAŞ şüphelisi 6 sanık tahliye edildi

Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik soruşturma kapsamında haklarında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıl hapis cezası istenen 8'i tutuklu 25 sanığın yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik soruşturma kapsamında haklarında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıl hapis cezası istenen 8'i tutuklu 25 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 2 .Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Selahattin Arslan, Muhammet Emin Doğucu, Refik Yaprak, Recep Aydın, Ahmet Hazar, Tuna Özaltun, Remzi Aydın, Mehmet Emin Yıldız ile tutuksuz yargılanan diğer 17 sanık ve avukatları katıldı.

Haklarında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıl hapis cezası istenen sanıklardan Yıldız savunmasında, daha önce hiç Suriye'ye gitmediğini, 2011 yılından bu yana pastahane işlettiğini belirtti.

Diğer sanıkları tanımadığını ileri süren Yıldız, "Benim cep telefonumda DEAŞ sorumlularının katılmış olduğu örgütsel bir toplantıya ait fotoğraflar bulunmuşsa da daha önce ifademde de belirttiğim gibi ben bu telefonu tanımadığım Suriyeli bir şahıstan satın aldım. Bu dokümanlar asla bana ait değildir. Ben DEAŞ terör örgütünü medyadan duydum, örgütle herhangi bir bağım yoktur." ifadesini kullandı.

Doğucu ise 2013 yılından bu yana kaçak telefon işiyle uğraştığını ve hiçbir terör örgütüne üye olmadığını ileri sürdü.

Muhafazakar yaşantıya sahip olduğunu aktaran Doğucu, "Haliyle benim dünya görüşüme uygun olan insanları dinlerim. Benim cep telefonumda yaklaşık 100'e yakın farklı dini konularda ve farklı kişilerden video bulunmaktaydı." dedi.

DEAŞ'ın Türkiye'deki destekçi ve sempatizanlarının sözde liderliğini yaptığı belirlenen Ebu Hanzala'ya (Halis Buncuk) ait 8 görüntü dosyasının telefonunda yer aldığını ve bunları dinlediğini kabul eden Doğucu, "Ben videoları sadece dinledim. Kimseye tavsiye etmedim veya dinlemeleri için kimseye göndermedim." iddiasında bulundu.

- "İnsani yardım amacıyla Suriye'ye gittim"

Tutuksuz sanıklardan Emrah Y. ise yaklaşık 4 yıl önce illegal yollardan Suriye'ye gittiğini, amacının insanı yardım olduğunu iddia etti.

Suriye'de evlendiğini ve eşiyle Türkiye'ye döndüğünü anlatan sanık, "Benim DEAŞ terör örgütü ile irtibatım yoktur. Eşimin annesi Suriye'de olduğundan dolayı tekrar Kilis sınırına gittim. Burada polisler tarafından DEAŞ terör örgütüne katılmak amacı ve Suriye'ye geçeceğim şüphesi ile gözaltına alındım." ifadesini kullandı.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Ahmet Hazar, Mehmet Emin Yıldız, Refik Yaprak, Tuna Özaltun, Recep Aydın ve Remzi Aydın'ın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

AA

Gündem Haberleri

Nüfus Politikaları Kurulu ilk toplantısını yaptı: Hangi destekler gündemde?
Kıymadan Baklavaya Uzanan Skandal
Konya 112’ye 2024’te gelen çağrıların yüzde 19'u asılsız çıktı
TikTok Deneyi Sonucu Hayatını Kaybeden Çocuğun Ardından Ailelere Uyarılar
Türkiye’nin ilk evcil hayvan AVM’si: Yok yok