DEAŞ'ın ayırdığı aileler sığınmacı kampında bir araya geldi

MUSUL (AA) - Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın Musul'daki hakimiyeti nedeniyle yaklaşık iki buçuk yıl birbirinden ayrı kalan aileler Irak güçlerinin ilerleyişiyle...

MUSUL (AA) - Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın Musul'daki hakimiyeti nedeniyle yaklaşık iki buçuk yıl birbirinden ayrı kalan aileler Irak güçlerinin ilerleyişiyle yeniden kavuşuyor.

Nuri Sadi ve Samiye Kerim çifti, Musul'a bir kilometre mesafedeki Gökçeli Mahallesi'nde uzun süre DEAŞ kontrolü altında yaşadı.

Musullu çift, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde ikamet eden ve can güvenliği nedeniyle Gökçeli'ye gelemeyen oğulları Usame ve Hamodi'yle iki buçuk yıl sonra ilk defa Hazır Çadır Kampı'nda buluştu.

Irak güçlerinin ilerleyişiyle Gökçeli Mahallesi'nden ayrılan baba Nuri Sadi ve anne Samiye Kerim, çocuklarıyla karşılaştıkları sırada hıçkırıklara boğuldu. Gözyaşlarını tutamayan aile fertleri birbirlerine sarılıp hasret giderdi.

Çocuklarını tekrar görmekten çok mutlu olduğunu belirten anne Samiye Kerim, "Dünyaya yeniden gelmiş gibiyim. Hayatımın en güzel anını yaşıyorum. Allah'a şükürler olsun, çocuklarımı bana bağışladı." dedi.

Nuri Sadi de uzun süre ayrı kaldığı çocuklarını yeniden görmekten duyduğu mutluluğu şu sözlerle ifade etti:

"Allah'a çok şükür, çocuklarımı tekrar gördüm. İki yıl boyunca sadece telefonla konuştuk. Torunumun nasıl büyüdüğünü göremedim. DEAŞ kuşatmasında zor şartlarda yaşadık. Örgüt, telefonla konuşulmasını yasaklayınca birbirimizden haber almamız zorlaşmıştı. İki çocuğum ve torunumu dünyalara değişmem."

Gözyaşlarından konuşmakta zorluk çeken Usame Sadi de "Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. İki yıl sonra anne ve babama kavuştum. Çok zordu. Allah kimseye yaşatmasın." diye konuştu.



AA

Gündem Haberleri

Ahu Tuğba'nın Cenazesi Yarın
Yerli ve milli sıcak hava balonu Bosna Hersek’te gösteri uçuşu yapacak
Türkiye Diyanet Vakfı, Lübnan için yardım kampanyası başlattı
Zemin Sıvılaşmasına Bor Katkılı Enjeksiyon Malzemesi Çözümü