Deprem gizli tarihi ortaya çıkardı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası yıkılan evlerin etrafında bulunan tarihi hamam, yeniden keşfedildi.

Kahramanmaraş'ın en eski mahallelerinden biri olan Onikişubat ilçesindeki Şehit Evliya Mahallesi, depremde ağır hasar aldı. Deprem sonrası rezerv alan ilan edilen bölgelerde yıkım çalışmalarına başlanırken, tarihi yapıların sıklıkla rastlandığı bu mahallede yaklaşık 100 yıllık olduğu değerlendirilen kesme taşlardan yapılmış tarihi hamam gün yüzüne çıktı.

Farklı bölmeleri ile dikkat çeken hamam, hem yerel halk hem de ziyaretçiler için büyük bir ilgi odağı olmayı hedefliyor.

Restorasyon ve Turizme Kazandırılması Bekleniyor

Mahalle sakini Orhan Ürküt, "Deprem sonrası ortaya çıkan bir hamam ve buranın restorasyonu yapılıp turizme kazandırılmasını bekliyoruz" diyerek, tarihi yapının geleceğine dair umutlarını dile getirdi.

Restorasyon çalışmalarının yapılması durumunda, tarihi hamamın turizme kazandırılması ve bölgeye katkı sağlaması bekleniyor. Bu durum, Kahramanmaraş'ın tarihi ve kültürel mirasının korunmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali Görkemli Açılışla Başlıyor
9 Bin Yıllık Tarihe Tanıklık Eden Prof. Dr. Isabella Caneva, Yumuktepe’ten ayrılamıyor
Orijinal tarihi eserleri Sahibinden'de satışa çıkardılar
İstanbul Photo Festivali, Beyoğlu'nda Başladı
'Takıntılar' Filmi Altın Portakal'da Türkiye Galasını Yapıyor