Depremzede Sağlık Çalışanlarına Geri Dönüş Hakkı

Sağlık-Sen'in, deprem bölgesinden diğer illere tayin olan sağlık çalışanlarına geri dönüş hakkı tanınması talebi karşılık buldu. Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili düzenleme yapacağını açıkladı.

Sağlık-Sen, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası afet bölgesinden başka illere tayin edilen sağlık personelinin geri dönüş hakkı alabilmesi için önemli bir adım attı. Sendikanın, Sağlık Bakanlığı'na ilettiği bu talep, Kurum İdari Kurul (KİK) toplantısında gündeme geldi ve kabul gördü.

Sağlık Bakanlığı Düzenleme Yapacağını Duyurdu

Sağlık-Sen'in başvurusu üzerine Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan yazı ile geri dönüş hakkı için bir düzenleme yapılacağı açıklandı. Bu adım, afet bölgesinde görev yapan sağlık çalışanlarının taleplerinin karşılanması adına atılan önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Sağlık-Sen'den Bakanlığa Teşekkür

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, "Çağrımıza kulak vererek gerekli düzenlemeyi yapan Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve bakanlık yetkililerine depremzede sağlık çalışanlarımız adına teşekkür ederiz" şeklinde bir açıklama yaptı. Doğan, bu adımın sağlık çalışanları üzerindeki mağduriyeti gidereceğine vurgu yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Devlet Bahçeli'nin 'Umut Hakkı' Açıklaması Gündem Oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İblisler gibi onursuzca öldü
Terörist başı Gülen’in cenaze töreni Pensilvanya’da yapılacak
Cumhuriyet Bayramı ile 4 Günlük Tatil Fırsatı!
Gülen'in başına koyulan 20 milyon lira devletin kasasında kaldı