Dereye Atılan Kimyasal İlaç Kutuları Paniğe Yol Açtı

Sivas'ın Zara ilçesinde dereye atılan tarımda kullanılan kimyasal ilaç kutuları, AFAD ekiplerini harekete geçirdi. Yapılan incelemelerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi.

Sivas'ın Zara ilçesinde tarımsal faaliyetlerde kullanılan kimyasal ilaç kutularının dereye atılması, bölge sakinleri arasında endişe yarattı. Olay, vatandaşların Sivas AFAD ekiplerine durumu bildirmesiyle ortaya çıktı.

AFAD KBRN Ekipleri Harekete Geçti

Durumun bildirilmesi üzerine Sivas AFAD'ın Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer (KBRN) ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Ekipler, gerekli güvenlik önlemlerini alarak özel kıyafetlerini giydi ve dereye atılan ilaç kutularını topladı. Kısa süreli paniğe neden olan bu kutuların boş olduğu belirlendi.

Yapılan İncelemelerde Olumsuzluğa Rastlanmadı

AFAD ekiplerinin müdahalesiyle dere, atılan kimyasal ilaç kutularından temizlendi. Yapılan detaylı incelemeler sonucunda çevreye zararlı herhangi bir kimyasal madde sızıntısı ya da başka bir olumsuzluk tespit edilmedi. Yerel halk rahat bir nefes alırken, ekiplerin hassas çalışması takdir topladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Narin Güran cinayetinde tutuklu Nevzat Bahtiyar’dan şok itiraf
Apartmanın önünde çalılıklar arasında ceset bulundu
Tamirci kılığına giren polis, aranan şahsı yakaladı
Elebaşı yurt dışında tutuklu olan suç örgütüne Konya dahil 6 ilde operasyon
Hatice Musaoğlu'nun gelini Nevin'de tutuklandı