Öykü: İki aylık sanat ve edebiyat dergisi (Nisan 1975 - Nisan 1976).Mustafa Balel'in Sivas'ta yayımladığı yedi formalık bir kitap boyutundaki dergi 7 sayı çıkabildi. Sunu yazısında ...sayfalarının tümünü öyküye, öykücülere, öykü incelemeleri ve eleştirilerine; bu konuda tartışma ve soruşturmalara, kısaca öykü sanatına katkısı olabilecek her uğraşıya açan Öykü bu niteliğiyle öykü yolunda ilerlemek isteyenlerin dergisi olmayı amaçladığı belirtildi.Fakir Baykurt, Talip Apaydın, Kerim Korcan, Fahri Erdinç, Adnan Özyalçıner, Zaven Biberyan ve Zühtü Bayar gibi ünlü imzaların yanı sıra Ali Yüce, Burhan Günel, Mustafa Balel, Necati Güngör, Abdülkadir Bulut, Ahmet Telli, Mehmet Ergün, Hikmet Altınkaynak, Mehmet Güler gibi daha çok 12 Mart sonrası yazarlarını ve Hasan Özkılıç, Sevgi Türker, Fahrettin Demir, İbram Erdem, Ali Atmaca, Kenan Ercan, Ali Aslan gibi ilk yazılarını yayımlayan yazarları bir araya getirmeye özen gösterdiği görüldü.Dergide Fakir Baykurt, Muzaffer Buyrukçu, Osman Şahin ve Kemal Özer üzerine özel sayılar düzenlendi.
Kitap-lık: Yapı Kredi Yayınları tarafından hazırlanan ve editörlüğünü Murat Yalçın'ın yaptığı aylık edebiyat dergisidir. Her sayısında işlediği belli bir dosya konusunun yanı sıra, şiir, öykü, deneme ve incelemelere yer verir. 12 senelik bir geçmişi olan dergi içinde Babil Kulesi, Rüzgar Gülü ve Profil gibi bölümler bulunmaktadır. Kitap-lık dergisinin satış rakamları 2003 yılında 10 bin seviyesinin üstüne çıkmıştır ve günümüzün en çok okunan edebiyat dergisidir.Dergi, İlhan Berk, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Güven Turan, Tuğrul Tanyol, Mehmet Erte, Cem Uzungüneş, Mustafa Altay Sönmez, Azad Ziya Eren, Tuncer Erdem, Adnan Binyazar, Nezihe Meriç, Doğan Yarıcı Hulki Aktunç, Bejan Matur gibi pek çok yazar ve şairin ürünlerine yer vermektedir.
Şadırvan: 1949 Nisan-Kasım arasında çıkan haftalık sanat edebiyat dergisi. Behçet Kemal Çağlar sahibi ve yönetmenidir.Çıkış gayesini hiçbir sabit fikre saplanmadan Türk sanatına birşeyler katmak, Türk halkına sanatı sevdirmek olarak açıklayan derginin ilk sayısında Remzi Oğuz Arık, Agah Sırrı Levend, Hilmi Ziya Ülken, Adnan Saygun, Samet Ağaoğlu, Ahmet Muhip Dranas, Ahmet Hamdi Tanpınar, Bekir Sıtkı Erdoğan, Munis Faik Ozansoy yazı ve şiirleriyle yer aldılar.
Behçet Kemal Çağlar CHP'den istifa etti ve milletvekilliğini bırakarak bu dergiyi çıkardı. Halkçı, Türk kültür ve sanatını geçmiş ve geleceğiyle kavramak isteyen Şadırvan, politikadan uzak durdu. Başyazıları Behçet Kemal yazdı. Plastik sanatlardaki yayınıyla ve Türk şairlerine yer vermesiyle tanındı.
Öteki-siz: Türkçe yayımlanan bir şiir dergisidir. Öteki-siz kültür sanat ve şiir ‘derdi’ Salih Aydemir ve Derya Önder tarafından 2001 yılında yayımlanmaya başladı.Bugüne kadar hazırlanmış 20 sayı boyunca Öteki, Güven, Öykünmenin Etiği, k. İskender’in konuk editörlüğünde “Pornografi ve Edebiyat”, Metin Cengiz’in konuk editörlüğünde “Alkol ve Edebiyat”, Şiir, Şiir ve Kent, İsyan konuları işlendi. Ayrıca iki sayı süren “Şiir mi, Şair mi” soruşturması, “El yazısı Şiirler”, “Şair ve Yazar Kadınlar” özel sayıları gerçekleştirildi.
2004 yılı başında hazırlanan “1980’den 2004’e Edebiyat Dergileri” özel sayısı ile 24 yıllık döneme yayılmış 168 edebiyat dergisinin ilk sayıları ve konuya dair bugünden değerlendirmelere yer verildi.
Öteki-siz’in Nisan-Mayıs 2004 tarihli sayısında Haşim Hüsrevşahi’nin konuk editörlüğünde “Ülke Edebiyatları 1: İran Edebiyatı” konusu ele alındı. Ayrıca 14-24 Mayıs 2004 tarihleri arasında yurtdışından gelen İranlı yazar ve şairler ile Türkiyeli yazar ve şairlerin ortak katılımıyla Ankara ve İstanbul’da üçer günlük sürelerde “Komşu Aç Kapıyı: Türkiye-İran Edebiyat Günleri” düzenlendi. Ocak-Şubat 2005 tarihli sayısında “Okur, yazar, poetika” başlıkları işlendi… Kasım-Aralık 2005 tarihli sayısında ise Neşe Yaşın’ın konuk editörlüğü’nde “Ülke Edebiyatları 2: Kıbrıs Edebiyatı” konusu işlendi.
Öteki-siz Yayınevi ise 2002 yılında yine Salih Aydemir ve Derya Önder tarafından kuruldu. Aynı yıl Ayten Mutlu (Taş Ayna), Oğuz Özdem (Cesur Acı), Enis Akın (Puşt Ahali), Fadıl Kocagöz (İs Kandilin Uçurtması), Salih Aydemir (Meriç Hanım), Sadık Akfırat (Bozuk Şiirler), Gün A. Utkan (Aleph Şiirleri) ve Derya Önder’in (Ceza Defteri) şiir kitapları basıldı.