Dev Banka Doları 4 TL Birden Düşürdü!

Garanti BBVA, yıl sonu dolar/TL tahminini 42'den 38 liraya düşürdü. Tüketici enflasyonu tahmini de yüzde 45'ten yüzde 43'e geriledi.

Garanti BBVA, Türkiye Ekonomik Görünüm raporunda yıl sonu dolar/TL tahminini 42'den 38 liraya indirdiğini açıkladı. Bankanın Başekonomisti Seda Güler Mert ve diğer ekonomistler tarafından hazırlanan raporda, tüketici enflasyonu tahmini de yüzde 45'ten yüzde 43'e geriledi.

Faiz İndirimi Bekleniyor

Raporda, politika faizinin yılın son çeyreğine kadar yüzde 50'de tutulacağı ve Kasım ve Aralık aylarında iki faiz indirimi yapılabileceği öngörüldü.

Enflasyon Beklentisi Geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Mayıs ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketinde ise 12 ay sonrasına ilişkin enflasyon beklentisinin gerilediği, yıl sonuna ilişkin enflasyon beklentisinin de TCMB'nin kendi enflasyon tahminine yakınlaştığı belirtildi.

Dolar Kurunda Düşüş Bekleniyor

Ankete katılanlar, yıl sonu Dolar/TL kuru beklentilerini bir önceki ankete göre 38,78 TL'ye düşürürken, 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise 41,80 TL olarak belirlendi.

Bu gelişmeler ışığında, Garanti BBVA ekonomistleri, Türk ekonomisinin yılın ikinci yarısında toparlanma ivmesini sürdürmesini bekliyor. Ancak, küresel riskler ve jeopolitik belirsizlikler nedeniyle bu iyimser beklentinin gerçekleşmesi için risklerin yakından takip edilmesi gerektiğini de vurguluyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Başkan Öztürk’ten genç işsizliğine karşı saatlik çalışma önerisi
TOKİ'nin Yüzde 25 İndirim Kampanyasıyla 22 Bin Kişi Tapu Aldı
Araç Sahiplerine Müjde: Akaryakıta İndirim Geliyor!
Gram Altın 3 Bin Lirayı Aştı! Orta Doğu'daki Gerilim ve ABD Seçimleri Fiyatları Etkiliyor
Muzun başkenti Anamur'da hasat başladı