Devlet hastanesinde "VIP" hizmeti

Nevşehir Devlet Hastanesinde "Sağlıkta VIP" sloganıyla hayata geçirilen proje çerçevesinde, yürüme zorluğu çeken hasta ve engellilere, hastane içinde özel araç ve refakatçi personelle ücretsiz hizmet sağlanıyor- Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sek

NEVŞEHİR (AA) - BEHÇET ALKAN - Nevşehir Devlet Hastanesinde engelli ve yaşlılara yönelik başlatılan proje kapsamında, yürüme zorluğu çeken hasta ve engelliler, refakatçi personeller eşliğinde poliklinik ve diğer servislere özel akülü araçlarla taşınıyor.

Kentte "Sağlıkta VIP" sloganıyla hayata geçirilen proje çerçevesinde, yürüme zorluğu çeken vatandaşlar ve engelliler, hastane girişinde görevlilerce karşılanarak tek ve dört kişilik araçlarla servis ve laboratuvarlarda işlemleri sona erinceye kadar yorulmadan hizmetlere ulaşabiliyor.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Muhammet Çömçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nevşehir Devlet Hastanesindeki bu hizmetin diğer illere model gösterilecek kapsamda olduğunu söyledi.

Çömçe, Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliğinde "Sağlıkta VIP" sloganıyla hayata geçirilen projenin kapsamlı olarak ilk defa Nevşehir’de uygulandığını belirtti.

- "Personel eğitildi"

Projenin, sağlık alanındaki hizmetlerin daha kaliteli sunulmasına öncülük etmek amacıyla hazırlandığına değinen Çömçe, bu alanda görev yapan personelin refakatçilik, araç kullanımı ve danışmanlık konularında özel eğitimler aldıklarını anlattı. Çömçe, "Hastane girişinden itibaren VIP hizmeti almaya başlayan hastalarımız akülü araçlarla farklı katlardaki servislere ulaştırılıyor. Muayene ve tedavi süresince kendilerine refakat ediliyor. Bu hizmet hastalarımıza büyük kolaylıklar sağlıyor." şeklinde konuştu.

Yürüme zorluğu çeken hasta ve engellilere yönelik uygulanan hizmetin ücretsiz olarak sunulduğunu aktaran Çömçe, günlük ortalama 45 hastaya bu hizmeti verdiklerini söyledi.

Çömçe, sağlık hizmetlerine ulaşılabilirlikte kaliteli hizmet anlayışı ortaya koyduklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Nevşehir Devlet Hastanesine günde yaklaşık 3 bin hasta ayakta tedavi için müracaat ediyor. Dezavantajlı insanların sağlık hizmeti almak için geldiklerinde yaşadıkları zorlukları bertaraf etmek ve onların daha nitelikli hizmet alabilmelerini sağlamak amacıyla projeye başladık. Bu alandaki çalışmalara öncülük etmek amacıyla projeyi hayata geçirdik. Ülkemizdeki diğer hastanelere model olacağına inanıyoruz. Burada hastalara, birimler arasında sadece taşıma hizmeti değil, onlar için bekleme ve dinlenme alanları oluşturduk."

- Hastalar sunulan imkanlardan dolayı mutlu

Hastanedeki hizmetten dolayı yaşadığı mutluluğu paylaşan Ali Karaca (73), muayene için tek başına geldiğini, görevlilerin kendisine büyük kolaylıklar sunduğunu ifade etti.

Tansiyon hastası olduğunu anlatan Karaca, "Görevliler karşıladılar, araçla polikliniklere götürdüler. Devlet hastanesinde böyle hizmetle karşılaşmaktan dolayı gurur duyuyoruz." dedi.

Hastalardan Nesli Paça (77) ise "Görevliler, merdivenlerinden çıkamadığımız servislere kadar bizi özel araçlarla götürüyor. Geçmişte böyle hizmetlerle karşılaşmak mümkün değildi. Yaşlılara ve mağdurlara yönelik önemli hizmetler sunuluyor, emeği geçenlerden Allah razı olsun." diye konuştu.

Hastaneye muayene için geldiğini belirten Fevzi Yılmaz (72) da bu tür kaliteli hizmetlerle karşılaştığında geçmiş yılları düşünmek bile istemediğini belirterek, "Allah devletimize zeval vermesin, devletimizi payidar etsin. Eskiden mümkün müydü bu hizmetleri almak." ifadelerini kullandı.

AA

Gündem Haberleri

Depremde vefat eden 408 öğretmenin ismi anıtta yaşatılacak
Enes Güran’ın gözünün altındaki iz, diş izi mi?
Tüm yurt kardan nasibini aldı
CHP Kazandı Kıymete Bindi
Karı gören Ankaralılar Elmadağ'a akın etti