DİKKAT ZORLA ÖKSÜRMEYİN!

DİKKAT ZORLA ÖKSÜRMEYİN!

Göğüs bölgesini etkileyen çarpma, düşme, sıkışma, darp gibi bir durumlardan sonra, nefes almakla artan ağrı, bölgedeki hassasiyet ve çıtırdama sesinin kaburga kırığı olabileceğini belirten uzmanlar “Özellikle kemiklerin daha kırılgan olduğu yaşlılarda, ufak çarpmalar hatta zorlu öksürük ve hapşırıklardan sonra bile görülebilir” diye konuştu. Uzmanlar, “İçerisinde koruduğu hayati organlar sebebiyle, kaburga kırıkları önemlidir, ciddiye alınmalı ve uygun bir şekilde tedavi edilmelidir” ifadelerini kullandı.

“ZORLU ÖKSÜRÜK VE HAPŞIRIK KIRIĞA SEBEP OLABİLİR”

Göğüs bölgesine olan travmaların yaklaşık yüzde 40’ında kaburga kırıkları görüldüğünün altını çizen uzmanlar “Kaburga kırığı olması travmanın şiddeti ve ciddiyetinin bir göstergesidir. Göğüs bölgesini etkileyen çarpma, düşme, sıkışma, darp gibi bir durumlardan sonra, hareketle ve nefes almakla artan ağrı, o bölgede hassasiyet ve çıtırdama sesi varlığında kaburga kırığından şüphelenilir. Özellikle kemiklerin daha kırılgan olduğu yaşlılarda, ufak çarpmalar hatta zorlu öksürük ve hapşırıklardan sonra bile bu tip durumlar görülebilir” diye konuştu.

“EK HASTALIKLARIN TAYİNİ ÖNEMLİ”

Göğüs bölgesi röntgeninin büyük oranda tanı koydurucu olduğunu söyleyen uzmanlar “Kaburga kırıklarının bir kısmı röntgende görülmeyebilir. Ama alttaki hayati organlara verebileceği hasarın tayini için röntgen çekilmesi elzemdir. Kaburga kırığı teşhisi konduktan sonra, iç organlara ayrıca bir zarar vermemişse tedavide izlenmesi gereken yollar vardır. Birden fazla veya iki taraflı kaburga kırığı mevcutsa ya da hasta yaşlı, kronik sigara içicisi veya kalp hastası gibi ek bir durum varsa hastaneye yatırılarak gözlem gereklidir. Genç hasta, tek kaburga kırığı olan ve ek hastalığı olmayanlara ayaktan tedavi yeterlidir” dedi. Haber Merkezi

Sağlık Haberleri

Türk Kızılay’dan AIDS iddialarına ilişkin açıklama
Koenzim Q10 Yok Sakatat Tüketin
Karapınar’da Dünya Diyabet Günü etkinliği
Mantarların Sağlık Üzerindeki Mucizevi Etkileri
Egzersiz ne zaman yapılır?