Discord ve Telegram Üzerinden Suç İçerikli Paylaşımlar Yapan 2 Çocuk Gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord ve Telegram platformlarında suç unsuru içerikli paylaşımlar yapan iki çocuğun gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya, siber zorbalığa karşı mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformları Discord ve Telegram üzerinden suç unsuru içeren paylaşımlar yapan iki çocuğun İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince gözaltına alındığını açıkladı. Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Discord platformunda suç teşkil eden videolar düzenlediği tespit edilen B.T. adlı çocuk ve Telegram'da "Hz Ebu Cehil" adlı grupta “Çocuk Müstehcenliği, Polise ve Şehitlere Hakaret, Dini Değerleri Aşağılayıcı” içerik paylaşan A.D.C. adlı çocuk gözaltına alındı.

İfadeleri Psikolog Eşliğinde Alınacak

Yakalanan çocukların ifadeleri, psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacak. Siber suçlarla mücadele ekipleri tarafından yürütülen operasyon sonucunda, bu tür suçların takip edilip gerekli işlemlerin yapılacağı belirtildi.

"Siber Zorbalıklara Göz Açtırmayacağız"

Bakan Yerlikaya, siber zorbalıkla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini belirtti. Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Milli ve manevi değerlerimizi aşağılayan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, cinsel istismara neden olan siber zorbalıklar yapanlara göz açtırmayacağız. Çocuklarımızı kötülüklerine ve sapkın düşüncelerine alet edenler, hangi deliğe saklanırlarsa saklansınlar, onları bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Vesile Bingöl'ün Ölümüne İlişkin Soruşturma Tamamlandı
Kolpaçino'ya bir baskın daha
Çevreyi Kirleten Beton Mikseri Belediye Başkanına Yakalandı
29 Kişinin Öldüğü Gece Kulübü Yangınıyla İlgili Dava Sürüyor: Keşif Yapılacak
Diyarbakır'da Miting, Yürüyüş ve Eylemler Yasaklandı