Diyanet Bosna Hersek'e 23 hafız gönderecek

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Bosna Hersek İslam Birliği arasındaki işbirliği protokolü çerçevesinde, Türkiye'den 23 hafız ramazan ayı boyunca Bosna Hersek'in farklı şehirlerinde görev yapacak- Türkiye Diyanet Vakfı da bu yıl ülke genelinde 3 bin 500 kişi

SARAYBOSNA (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı ile Bosna Hersek İslam Birliği arasındaki işbirliği protokolü çerçevesinde, bu yıl ramazan ayı boyunca Türkiye'den 23 hafız, Bosna Hersek'in farklı şehirlerinde görev yapacak.

Saraybosna Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı, AA muhabirine, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ramazan ayında Bosna Hersek'te yürüteceği faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Bosna Hersek İslam Birliği arasındaki işbirliği protokolü çerçevesinde, her yıl Başkanlık tarafından seçilen hafızların buradaki farklı şehirlerde görevlendirildiklerini anlatan Atlı, bu yıl da 23 hafızın Bosna Hersek'te görev yapacağını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının çok titiz bir eleme yaparak seçtiği hafızların, başkent Saraybosna'nın yanı sıra Mostar, Olovo, Kakanj, Gorazde, Doboj, Bihac ve Tuzla başta olmak üzere 23 farklı şehirde görevlendirileceğini belirten Atlı, "Saydığım ve sayamadığım şehirlerde görevlilerimiz ramazan boyunca görev yapacak ve buradaki kardeşlerimizle güzel bir ramazan geçirecekler." dedi.

23 hafızdan birinin de Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde olacağını söyleyen Atlı, "Gazi Hüsrev Bey Camisi'nin kurulduğundan bugüne okunan meşhur mukabelelerini okuyan hafızlar arasında Türkiye'den gelecek din görevlisi de olacak." diye konuştu.

Hasan Atlı, bu yıl sadece Türkiye'den değil Mısır, Suudi Arabistan, Fas ve diğer bazı İslam ülkelerinden hafızların da bu mukabeleler için davet edildiğini söyledi.

Atlı, Türkiye Diyanet Vakfının da ramazan aylarında Bosna Hersek'te yardım paketleri dağıttığını ve iftar verdiğini belirterek, bu yıl da farklı şehirlerde 3 bin 500 kişiye iftar vereceklerini bildirdi.

AA

Gündem Haberleri

CHP önünde Ekrem İmamoğlu protestosu
Ameliyat masasındayken işten çıkarıldı
Eski ehliyetlerin son kullanma tarihi doluyor
Lübnan’dan kaçanlar gemilerle Mersin’e geliyor
Adana kebabına limon sıkılır mı? Ustası son noktayı koydu