Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:- "Artık Uludağ'a gerçekten çok para harcayacak turistleri çekmemiz lazım. Biliyorsunuz tabiat turizminde deniz turizmine göre turist başına harcanan para 6 misli. Deniz turizminde bin dolar harcanıyorsa tabiat turizmine g

BURSA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Artık Uludağ'a gerçekten çok para harcayacak turistleri çekmemiz lazım. Biliyorsunuz tabiat turizminde deniz turizmine göre turist başına harcanan para 6 misli. Deniz turizminde bin dolar harcanıyorsa tabiat turizmine gelenler 6 bin dolar harcıyor." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı öncülüğünde Uludağ'daki bir otelde düzenlenen "Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı" başladı.

Eroğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursa'nın kendisi için çok değerli olduğunu vurgulayarak, İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ) okurken ilk stajını Bursa'da yaptığını söyledi.

Bursa'ya bir vefa borcunun olduğunu dile getiren Eroğlu, Bakanlık olarak Bursa'ya çok yatırım yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini belirtti.

- "Tesislerin yenilenmesi gerekiyordu"

Çalıştayın verimli geçmesi temennisinde bulunan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Sizlerin tavsiyeleri, tenkitleri bizim için fevkalade önemlidir. Biz sizlerin hizmetkarınızız ne gerekiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcudur. Turizm bizim için çok önemli. Uludağ'ın ayrı bir önemi var. Dolayısıyla bunu değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımız bir Bakanlar Kurulunda bu meseleyi dile getirdi. 'Turizmcilere her türlü teşviki vermemiz lazım, otellerin yenilenmesi lazım.' dedi. Orada Kültür ve Turizm Bakanı, Maliye Bakanı ve bana kesin talimat verdi. 'Turizmcilerin isteklerini yerine getirin. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında 50 milyar dolar turizm geliri ve 50 milyon turist hedefi koyalım.' diye söyledi. Onun için tesislerin yenilenmesi gerekiyordu."

- "Çok para harcayacak turistleri çekmemiz lazım"

Eroğlu, çalıştayda 7 grubun olacağını ve çok değerli katılımcıların bulunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu 7 grup inşallah güzel neticeler alır. Onların aldığı neticeleri yerine getirmek bizim de boynumuzun borcudur. Artık Uludağ'a gerçekten çok para harcayacak turistleri çekmemiz lazım. Biliyorsunuz tabiat turizminde deniz turizmine göre turist başına harcanan para 6 misli. Deniz turizminde bin dolar harcanıyorsa tabiat turizmine gelenler 6 bin dolar harcıyor. Dolayısıyla burada harcanan parayı artırmamız lazım diye düşünüyorum. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak her türlü desteği vermeye hazırız. İstediğiniz alan varsa 49 yıla kadar tahsis eder gerekli altyapı desteğini veririz."

- "Tuvalet izni alıp otel yapmış"

Uludağ için master planı hazırladıklarına da değinen Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bursa büyürse Türkiye büyür. Uludağ'da turizm gelişirse Türkiye'deki turizm hedefleri yakalanır. Ben buna inanıyorum. Uludağ'da kurumlar gelmiş derme çatma tesisler kurmuş. Olmaz, burası kamu kurumlarının yatakhanesi değil. Kimse kusura bakmasın bu yanlış bir politika. Dolayısıyla 'kim olursa olsun bütün kamu binaları yıkılacak' dedik. Önce kendimizden başlayarak binaları yıktık. Netice itibariyle bütün kamu kurumlarını yıktık. Ayrıca kaçak uydurma şeyler yapmışlar. Tuvalet izni alıp otel yapmış, böyle bir şey olamaz. Netice itibariyle onları da yıktık. Hizaya girecekleri soktuk, hizaya girmeyeceklere bizim anladığımız dilde kararlı şekilde gereğini yaptık."

- "Çöp kutusu dahi estetik olacak"

Eroğlu, Uludağ ile ilgili projelere ilişkin yarışma programı düzenlediklerini belirterek, "Uludağ'da ne gerekiyorsa yapacağız. 12 tesisin temelini atacağız. Özellikle sanatoryum ömür boyu eğitim merkezi olacak. Dünyadaki iş adamları buraya gelecek. Ayrıca Sarıalan bölgesinde çadırları kaldırdık oraya çok güzel ahşap orman evleri inşa ettik. Burada derme çatma binalar vardı, bunlar yakışmıyordu. Burada estetiğe önem vermemiz lazım. Arkadaşlara 'çöp kutusu dahi estetik olacak.' talimatını verdim. Dolayısıyla oradaki bütün evleri yıktık, ağaç kesmeden orman köşkleri yaptık." ifadelerini kullandı.

Uludağ'da bazı eksikliklerin olduğuna işaret eden Eroğlu, "Bir kongre oteli, yer altı otoparkına ihtiyaç var. Ayrıca pistlerin uluslararası standartlara uygun olması lazım. Bunlarla ilgili talimatı verdik. Ne gerekiyorsa yapacağız. Dünyadaki en güzel kayak merkezi burası olacak. Sağlık turizm merkezi, kongre turizm merkezi, spor merkezi, tabiat turizmi merkezi Uludağ olacak. Bu konuda Bakanlığımızdaki herkes bu hedefe kitlendi. Ayrıca bir tanıtım eksikliği var. Dünya çapında bir logo ile Uludağ'ı tanıtalım."

Bakan Eroğlu ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığının Bursa'ya yönelik yatırımlarını da katılımcılarla paylaştı.





AA

Ekonomi Haberleri

Bakan Işıkhan'dan Asgari Ücret Açıklaması
Sanayide kış lastiği yoğunluğu: Fiyatlar 11 bin TL’den başlıyor
Hava muhalefeti hamsi fiyatını ikiye katladı
Yatırımı Konya'ya Yapıp Çin'e Kafa Tutar mı?
Adana Baklavası, Türkiye'nin Lezzeti Olma Yolunda