Dörtyol’da yöresel yemek yarışması düzenlendi

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bu yıl 16-19 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 8. İlk Kurşun Kültür-Sanat ve Turunçgil Festivali etkinlikleri...

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bu yıl 16-19 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 8. İlk Kurşun Kültür-Sanat ve Turunçgil Festivali etkinlikleri çerçevesinde ödüllü "Yöresel Yemek Yarışması" düzenlendi.

Özerli Mahallesinde bulunan İlkkurşun Müzesi bahçesinde yapılan etkinlikte Belediye Başkanı Fadıl Keskin yaptığı konuşmada, yarışmanın kazananın Dörtyol'un yöresel yemekleri olduğunu belirtti ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

3 kategoride ev hanımlarınca hazırlanan yemekler lezzeti, görünümü ve kıvamı ile sunumlarının ele alındığı değerlendirmelerin ardından dereceye giren yemekler belirlendi.

Yarışma neticesinde toga çorbası kategorisinde Ruhan Vural, ekşili çorba kategorisinde Sermin Göksu, ıspanaklı kömbe kategorisinde Rukiye Ceylan birinciliği elde ettiler.

Dereceye giren katılımcılara günün anısına çeşitli markalarda elektrikli mutfak aletleri ile katılım belgesi verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Antalya'daki Köy, Dünyanın En İyisi Seçildi
Bin 800 Yıl Sonra Kestros Çeşmesi Yeniden Suya Kavuştu
Somuncu Baba Hazretleri, Vefatının 612. Yılında Aksaray'da Anılıyor
Yerli komedi filmi C Takımı 2'nin afişi yayınlandı
Ukraynalı Kadın Ressamların Gözünden Alanya