26 Ağustos 2017 tarihinde Ermenek’te bu toprakların yetiştirdiği Selçuk Ecza Deposu kurucusu merhum Dr. Ahmet Keleşoğlu büyüğümüzü bir panelle anacağız. Bu panelin asıl konusu onun işadamı kimliği değil, bir eğitim gönüllüsü olmasıdır.
Hatıralarında merhum Aliya İzzet Begoviç, Allah’ı tefekkürle bulmaktan iyilik yaparak bulmanın daha erdemli olduğunu söyler. İmam-ı Gazali de bireysel nafilelerden, sosyal nafilelerin daha değerli olduğuna değinir. İşte Dr. Ahmet Keleşoğlu, Aliya’nın dile getirdiği gibi, iyilikler yaparak Yüce Yaradan’a ulaşmayı tercih eden bir mü’min insan örneği olmuştur.
Çağımızda “hayırsever” bir başka ifadeyle “iyiliksever” olmak kolay değildir. Hele işin içine riya, desinler ya da gösterişçi dindarlık girişimlerini eklemeden.. Yaptığı hayır işini insanlar üzerinde bir çıkara dönüştürmeden ya da istismar ederek bir yerlere gelme düşüncesi taşımadan.. Hasbî olmak esas olandır. Yaptığı gönüllü iyilikleri liveçhillah yapmak..
Hayırsever insan merhum Dr. Ahmet Keleşoğlu tarafından kurulan, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı da bu kadim iyilik zincirinin günümüzdeki en güçlü halkalarından birisidir. Bu vakıf kurulduğundan bu yana ülkemizde, kültürden eğitime, sanattan sağlığa, sosyal yardımlaşma ve dayanışma alanlarında birçok iyiliğe öncü olmaktadır. Mesela, İstanbul’da birçok ilköğretim, lise ve yükseköğretim kurumu Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu tarafından yaptırılmıştır. Ayrıca Konya’mıza bu vakıf marifetiyle birçok eser kazandırılmıştır. Başta NEÜ, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, Konya Eczacı Odası, Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi, Ahmet Keleşoğlu Lisesi.. Yine NEÜ Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültemiz ve tatbikat camii de Keleşoğlu Vakfı tarafından yaptırılacaktır. Bugün yarın, kısaca pek yakın bir zamanda harfiyat kazılmaya başlanacaktır.
Hayırsever İşadamı Ahmet Keleşoğlu Ermenek’lidir. Ermenek’te kurduğu vakıf tarafından yaptırılan cami ve aşevi büyük hizmetler ifa etmektedir. 1 Mayıs 2009 tarihinden itibaren aşevinde; yoksul, kimsesiz, hasta, yatalak, kısaca maddi durumu yetersiz olan kişilere öğle ve akşam yemeği verilmekte, bu yemekler ihtiyaç sahiplerinin ayağına götürülmektedir.
Vakfın senedinde yer aldığı gibi, her yıl Ramazan ayının ilk haftasında Ermenek ve köylerinde fakir vatandaşlara erzak dağıtımı yapılmaktadır. Ayrıca her yıl Ramazan ayında Ermenek, Konya ve İstanbul'da, vakfedenlerin ve ailelerinin vefat etmiş olanlarının ruhlarına hatm-i şerifler indirilmektedir. Bu hizmetlerle de kalınmamakta, özellikle Kurban bayramlarında, Ermenek, Konya ve İstanbul'da vekâlet yoluyla kesilen kurbanların etleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.
Bu sosyal yardımlaşma ve dayanışmalara ek olarak her yıl yüzlerce öğrenciye burs imkânları sağlanmaktadır. Bu konuda hiçbir ayrım yapılmamaktadır.
Görüldüğü gibi, merhum Keleşoğlu ailesi sadece kurduğu ticari kuruluşlarıyla milletimizin iktisadi hayatına katkı yapmakla kalmamış milletimizin tarihsel yürüyüşünü ve sosyal dokusunu güçlendirici sosyal, kültürel, eğitim ve sağlık alanlarında da birbirinden güzel hizmetler yapmakla gönüllerde taht kurmuştur. Kendisinden sonra gelen varisleri de sessiz ve sedasız bir şekilde onun belirlediği ilkeler ve gösterdiği istikamet doğrultusunda bu hizmetleri artırarak devam etmektedirler.
Bir defa daha memleketimizin yetiştirdiği bu güzide iyiliksever vakıf insanı Dr. Ahmet Keleşoğlu büyüğümüzü saygı ve minnetle anıyor, kendisine Yüce Allah’tan rahmet ve merhametle muamele etmesini niyaz ediyorum.
Mekanı cennet olsun..