Sarımsağın başkenti Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yetiştirilen coğrafi işaretli Taşköprü sarımsağının hasadına başlandı
"Taşköprü’nün dünyaca ünlü 'beyaz altını' Taşköprü sarımsağı, Nisan 2021'de Avrupa Birliğinden coğrafi işaret tescili belgesi aldı
Taşköprü sarımsağı, en erken Temmuz ayının 15’inde hasat ediliyor. Mart ayına kadar da dayanıyor
Taşköprü’de 4 bini aşkın çiftçi sarımsak üretiyor
16 Nisan 2021’de L 131 sayılı AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanan iki tescil ile "Taşköprü Sarımsağı" ve "Bayramiç Beyazı" her türlü kötüye kullanım, taklit ve çağrıştırmaya karşı AB’de de koruma altına alınmış oldu
Taşköprü Sarımsağı'nın baş kabuk rengi beyaz, diş kabuk rengi pembe, diş et rengi krem sarı olarak diğer sarımsaklardan ayrılıyor.
Taşköprü Sarımsağı'nın kokusu keskin ve kendine özel acılığı vardır. Diğer sarımsaklara nazaran daha acıdır. Kanser önleyici ve risk azaltıcı madde olan selenyum elementi Taşköprü Sarımsağı dışındaki sarımsaklarda yok denecek kadar azdır.
Foto: Hasan Yılmaz