Dünyanın en büyüğü: Kayaşehir ziyaretçi akınına uğruyor

Nevşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Kayaşehir", ilk 9 ayda 1 milyona yakın yerli ve yabancı turisti ağırladı.

Kapadokya'nın gözdesi Nevşehir, dünyanın en büyük yamaç yerleşim merkezi "Kayaşehir" ile turizmde yeni bir döneme girdi. 2014'teki kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında keşfedilen bu tarihi alan, özellikle fotoğraf tutkunları için yeni bir cazibe merkezi haline geldi.

Arkeolojik Zenginliklerle Dolu

Kayaşehir, 120 bin metrekarelik alanda yapılan temizlik ve arkeolojik kazılar sonucu ortaya çıktı. Bu çalışmalarda, 6. yüzyıla tarihlenen manastır ve 12. yüzyılda yapılan Bizans Kilisesi'nin yanı sıra askeri, dini ve sosyal yaşam alanlarına ait birçok yapı da gün yüzüne çıkarıldı. Kaya oyma mezarlar, tüneller ve barınma mekanları, bölgenin zengin tarihini gözler önüne seriyor.

Nevşehir Belediye Başkanı'ndan Açıklamalar

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kayaşehir'in hem şehir hem de Türkiye için önemli bir turizm destinasyonu olduğunu vurguladı. Başkan Arı, "Bu şehrin makus tarihini değiştireceğine inandığımız bölgedeyiz. 5 farklı medeniyete ev sahipliği yapan kale bölgesi, şehrin turizm açısından en önemli noktalarından biri olacak. 2019'dan beri bu alanda çalışmalara başladık ve hedefimiz 1 milyon turisti şehrimize çekmekti. Bugün bu hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz," şeklinde konuştu.

Gelecek İçin Hedefler

Kayaşehir, her gün onca turist otobüsü ile şehir merkezine gelen ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Başkan Arı, "Bundan sonraki adımımız, bölgede konaklama tesisleri oluşturarak şehrin ekonomisine katkı sağlamak," diyerek gelecekteki hedeflerini de paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Şehrin Işıkları, 12’nci yılında da en güzel fotoğrafları seçti
İşte 61. Altın Portakal'ın enleri
Tüm afetlere direnen Eğri Minare 800 yıldır ayakta
Yeni Oyun, Konyalıların Beğenisini Kazandı
Göksel Kortay'a 60. Sanat Yılı Plaketi Altın Portakal'da Verildi