Eğitimciler Birliği Sendikası Konya 2 No'lu Şube Başkanı Şenol Metin, "Üniversite İdari Personeli öncelikle üniversitenin akademik personeli ile idari personeli bir bütün olduğunun, üniversitenin bileşenlerinden birisi olduğunu anlaşılmasını istiyor. Varlığının bilinmesini, değerli olduğunu hissetmek istiyor" dedi.
Eğitimciler Birliği Sendikası Konya 2 No'lu Şube Başkanı Şenol Metin, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
‘Uluslararası literatürde ‘üniversite personeli’ kavramı içinde idari personel akademik personelden ayrı düşünülmemekte ise de 12 Eylül askeri çantasının ürünü 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu kast sistemi üretmiştir.
Üniversite İdari Personeli öncelikle üniversitenin akademik personeli ile idari personeli bir bütün olduğunun, üniversitenin bileşenlerinden birisi olduğunu anlaşılmasını istiyor. Varlığının bilinmesini, değerli olduğunu hissetmek istiyor.;
Eğitimciler Birliği Sendikasının Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgelerindeki
‘Üniversite akademik personeli ile idari personeli ile bir bütün olduğu gerçeğinden hareketle…’
Başlıklarının üniversite idari personelinde yarattığı heyecanın arka planında bu kast sistemine duyulan öfke vardır.
Evet bu kast tasfiye edilmediği takdirde üniversitelerimizin nitelikli bir eğitim hizmeti sunumu ve nitelikli bilim üretmesi mümkün olmayacaktır.
Üniversite İdari Personelinin en önemli sorunu idari personelin
Üniversiteler arası tayin sorunudur.
Tüm memurların sahip olduğu bir hak onlar için o kadar uzak ki..
Çocukları ile ailesi ile ölüme ya da emekliliğe kadar süren ayrılığın basit bir idari düzenleme ile çözülebilecek olmasına rağmen çözülmeyişine içerliyorlar.
Hasta annesinin son deminde yanında bulunmak istiyorlar, çocuğunun elinden tutup okuluna götürmek istiyorlar. Ve bu istekleri o kadar insani ve o kadar kolay çözülebilecek bir şey ki...
YÖK-Akademi’ye benzeyen YÖK-İdari diyebileceğimiz bir modül üzerinden Üniversite İdari Personelimizin özlük bilgilerinin bu modüle aktarılması ardından, belli bir takvim ve sistem içinde İdari Personelin başvurularının alınıp üniversiteler arasında tayinlerinin yapılmasından ibaret bir düzenleme ve süreç.
Basit bir yazılım,
Parçalanmış aileleri birleştirecek, tükenmişlikleri nihayetlendirecek ve Üniversite İdari Personeline yeni bir başlangıç yapma şansı verecek. Ve bu çözüm kamuya herhangi bir yük te getirmeyecek.
Neyi bekliyoruz!
Üniversitenin eğitim kalitesine ve bilim üretme kapasitesine katkısı da büyük olacaktır.
‘İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın!’ diyerek bin yıllık Devlet tasavvurunu içselleştirmiş Bize;
Böylesi basit sorunlara bigane kalmak, çözümsüz bırakmak yakışmıyor.