Seydişehir de 12 bini geçen örgenci ve bu örgencilerin ebeveynini sayarsak 25 bin, birde eğitim çalışanlarını eklersek ortaya Seydişehir ilçe merkezinin nüfusu kadar insanın eğitimle çok yakından ilgisi var demektir
Böyle önemli bir konu olup ta sizde takdir edersiniz ki; tartışmamak ,konuşmamak, yazmamak, ilgilenmemek diye bir şey olamazdı. Seydişehir de eğitimde ne durumdayız yazısıyla başlayan tartışmaya sitemizin değerli yazarları kendi düşüncelerini kamuoyuyla paylaştı.
Tüm yazılanların tek gayesi vardı Seydişehir de eğitim kalitesini nasıl olurda bir adım daha ileriye götürürüz.
Bu amaçla yazılmış yazılar faydalı olup olmadığı zaman içinde hep birlikte göreceğiz..
ÖSS konusunda ilçemizin güzide okulları şimdiye kadar ilçenin başarısında büyük katkı sağladılar ve sağlamaya da devam edecekler bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalı...
SBS konusunda ise Seydişehir uzun yıllar Konya da hep başa oynadı ve bizlerde bu başarıyı hep alkışladık destek verdik. Şimdilerde ise Seydişehir de eğitim konusunda uzun süre devam eden başa oynama durumunun ufak tefek sapmalar olduğunu görmekteyiz. Yaşanan bu olay çeşitli şekilde değerlendirmek mümkün..
Birileri çıkıp diyebilir ki;
-uzun süre aynı performansla , en üst seviyede bu işi götürmek çok zordu ve şu an ilçede yaşanan sıkıntıda bu işte,
-hayır, hayır konu okullar bazında değerlendirilmeli , önceki yıllarda başarılı okullar yine başarılı ,
- bazı okullar geçen yıllarki başarısından oldukça uzak, başarılarında müthiş şekilde düşme var , buda ilçe ortalamasını düşürüyor
-kimilerine görede başarısızlık yok.
Bu söylenenlerin hepsi kendi içinde doğrudur tartışılabilir. İlçenin nüfusu kadar insanın egitim ,ögretimle çok yakından ilgisi alakası varsa bu konunun tartşılmasından doğal bir bir şey olamaz herhalde..
Konuyu tarşırkende hiç kimsede oturup ta birilerini suçlama, birilerinin üzerine fatura keme lüksü yoktur. Tabiki konu tartışılırken egitimle ilgili argümanlar kullanılarak konuşulup yazılacak.
Meseleyi bayagılaştırmak, küçümsemek ve konuyu tartışmaya çalışan insanları suçlayarak bir yere varılması söz konusu değildir.
Hem tüm sayısal rakamlar tüm istatistikler ortada ve birileri yanlış söylüyorsa başka birileri de çıkar bunun doğrusu şudur der.
Eğitim konusunda yaşanan bu sorun tüm okulların sorunumu yoksa başarısız olan okullar mı değerlendirilmeli. Bence başarısız okullar değerlendirilmeli ve başarılı olanların motivasyonu bozulmaması lazım..
Bu durumu şöyle anlatmanın anlamlı olacağı kanaatindeyim…
-Afrika’da bir ceylan her sabah uyanır. Aslandan daha hızlı koşması gerektiğini yoksa ona yem olacağını bilir.
- Afrika’da bir aslan her sabah uyanır. Ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini yoksa aç kalacağını bilir.
— Aslan ya da ceylan olmanızın bir önemi yoktur. Yeter ki her sabah güneş doğduğunda koşmak zorunda olduğunuzu bilin.
Süregelen tartışmaları da bu manada değerlendirmek doğru olandır. Bu tartışmaları kişiselleştirmeden tatlı bir rekabet çerçevesinde götürmenin eğitim ve öğretimle alakalı yaklaşık 25 bin kişiye ve ilçemize kazandıracakları noktasında fayda sağlayacağı kanaatindeyim…