Ekinözü'ndeki Acı Su Şifa Arayanların Adresi Oldu

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesindeki doğal maden suyu, mide ve bağırsak hastalıklarına iyi geldiği düşünülen özellikleriyle Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi çekiyor. Asırlardır yer yüzüne çıkan bu "acı su", şifalı etkileriyle biliniyor.

Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesi, asırlardır yer yüzüne çıkan ve halk arasında “acı su” olarak bilinen doğal maden suyuyla dikkat çekiyor. Mide ve bağırsak hastalıklarına iyi geldiği söylenen bu su, her yıl binlerce ziyaretçiyi Ekinözü’ne çekiyor. Türkiye’nin dört bir yanından şifa arayanlar, özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden bölgeye akın ediyor.

Ekinözü Depremin Ardından Ziyaretçilerini Bekliyor

6 Şubat depreminin merkez üssü olan Ekinözü, yaşadığı zor günlerin ardından toparlanma sürecine girmiş durumda. Bu süreçte, hem acı suyu hem de kükürtlü çamuruyla bilinen İçmeler bölgesi, sağlık arayanlara kapılarını yeniden açtı. Ziyaretçiler, doğal tedavi imkanlarından faydalanmak üzere Ekinözü’ne gelmeye devam ediyor.

Üç Farklı Noktadan Çıkan Şifalı Su

Ekinözü’nde Aşağı, Orta ve Yukarı İçmeler adı verilen üç farklı noktadan çıkan acı suyun şifalı olduğu halk arasında yaygın bir inanç. Suyun mide, bağırsak, böbrek taşları ve sinir hastalıklarına iyi geldiği belirtiliyor. Özellikle Orta İçmeler'deki kükürtlü çamurun, cilt hastalıklarına fayda sağladığı düşünülüyor.

Ziyaretçilerden Yorumlar

Ekinözü'ne gelen ziyaretçiler, suyun faydalarını kendi deneyimleriyle anlatıyor. Rüstem Taşdemir, “Yağlı yemeğin ardından içince kalp hastalıklarına pek iyi gelmiyor ama bağırsak ve böbrek taşlarına çok faydalı olduğunu biliyoruz,” şeklinde konuştu. Adem Çotu ise, "Dışarıdan gelenler çok ilgi gösteriyor, biz de arada bir geliyoruz," dedi.

Ramazan Yangeç, her yıl düzenli olarak geldiğini belirterek, “Havası çok güzel, günde ortalama 30 bardak su içerim,” ifadesini kullandı.

Doğal Tedavi İçin Ekinözü'ne Akın Ediyorlar

Mide ve bağırsak rahatsızlıklarından cilt hastalıklarına kadar birçok sağlık sorununa iyi geldiği düşünülen Ekinözü'nün doğal kaynakları, şifa arayanların uğrak noktası olmaya devam ediyor. Deprem sonrası toparlanan ilçe, yerli ve yabancı turistlerini bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

UniqSmile Diş Kliniği: Nişantaşı'nda Modern Diş Sağlığı Hizmetleri
Şiddet Gören Kadınlara Ücretsiz Karate Eğitimi Projesi
Son 13 yılın en parlak kuyruklu yıldızı görüntülendi
Konya'da başladı, virüs gibi yayılıyor
Suuçtu Şelalesi’nde renk cümbüşü