Elazığ'da "Su Ürünleri Kooperatifçiliği ve Balıkçılığı Çalıştayı"

Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Çelebi: - "Üreticinin ve yatırımcının ayağına gitmeye yönelik aktif ve somut adımlar atmaya çalışıyoruz"- Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Özkaya: - "Türkiye ekonomisine, yakalanan balıkları

ELAZIĞ (AA) - Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ramazan Çelebi, "Üreticinin ve yatırımcının ayağına gitmeye yönelik aktif ve somut adımlar atmaya çalışıyoruz." dedi.

Çelebi, Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce, bir otelde düzenlenen "Elazığ, Malatya, Tunceli ve Erzincan İlleri Su Ürünleri Kooperatifçiliği ve Balıkçılığı Çalıştayı"nda, su ürünleri üreticilerinin tam anlamıyla örgütlenmelerini tamamlamaları, devletin de hizmeti üreticinin ve yatırımcının ayağına kadar götürmesi halinde daha etkin ve yönetilebilir bir mekanizmanın gelişeceğini belirtti.

Son yıllarda hükümetin, su ürünlerinde yatırım ortamının iyileştirilmesi ve bürokrasinin azaltılmasıyla ilgili neler yapılabileceğine ilişkin çalışmalar yaptığını, somut projelerle hizmetin kalitesinin artırıldığını kaydeden Çelebi, "Üreticinin ve yatırımcının ayağına gitmeye yönelik aktif ve somut adımlar atmaya çalışıyoruz. Hep birlikte el ele verip ortaya çıkan ihtiyaçları, problemleri takip edersek, uygun ortamlarda bu çalışmaları devam ettirirsek inşallah ciddi sonuçlara ulaşacağız." diye konuştu.

Çelebi, ülkede balıkçılığın geliştirilmesi ile ilgili, iki yıl önce hayata geçirilen Su Ürünleri Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi'nin her yıl revize edilerek bir program dahilinde geliştirildiğini sözlerine ekledi.

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Ramazan Özkaya da Türkiye'de balıkçılık sektörünün kalkınmasının kooperatiflerin üzerinden olacağına inandıklarını, bu nedenle bu örgütlenmeye önem verdiklerini söyledi.

Dünyada üçüncü sektör olarak anılan ve dünya tarımını ayakta tutan kooperatifçiliğin Türkiye'de geliştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Özkaya, şunları kaydetti:

''Türkiye denizlerinde 15 bin, iç sularda da 2 bin 972 tekneyle balıkçılık yapmaktayız. Son 15 yılın ortalaması olan 425 bin ton balık yakalanıyor. Türkiye ekonomisine, yakalanan balıkların değeri olarak 3 milyar 850 milyon liralık katkı sağlıyoruz. Direkt olarak çalışan 60 bin kişi dolaylı, dolaysız ekmek yiyen 350 bin kişilik bir sektörüz. Çok dinamik ve hareketli bir sektörüz."

Özkaya, ülkede balıkçılığın daha da geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için avcılık yönünden örgütlenmenin ayağa kaldırılması gerektiğini aktardı.

Çalıştaya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Hakan Akgün, su ürünleri kooperatif başkanları, akademisyenler ve balıkçılar katıldı.










AA

Gündem Haberleri

Antalya’da dilenciden bir günde rekor hasılat: 24 bin 500 lira
Erzurum’da otomobil bahçeye uçtu: 3 ölü
Açık bırakılan rögara düştü, yanındaki arkadaşı dakikalar sonra fark etti
Tekirdağ’da 300 polisle dev denetim
Ambulans kaza yaptı: 7 yaralı