Elektrik üreten dans pisti!

Hollandalı bir şirket, insan vücudunun tükettiği enerjiyi elektriğe çeviren bir teknoloji geliştirdi.

Geliştirilen modüler dans pisti, insanların dans ederken ortaya çıkardığı kinetk enerjiyi elektriğe dönüştürerek, dans pistinin aydınlatılması için dağıtıyor.

Mühendis ve bilim insanları, yaşadığımız çevresel altyapıyı yeniden tasarlayan ve etrafa yaydığımız enerjiyi yenileyen bir mimari tasarım üzerinde çalışıyor. Rotterdam merkezli Energy Floors şirketi, üzerindeki insanların kinetik enerjilerini elektriğe dönüştüren ‘Sustainable Dance Floor’ adı verilen dans pisti geliştirdi.

Modüler dans pisti, her bir biriminin altında enerji depolayan ve dağıtan bir jeneratöre sahip. Elde edilen elektrik, dans pistindeki LED ışıklarını aydınlatmak için kullanılırken, enerjinin başka alanlarda da kullanılabileceği belirtildi.

ABD’nin San Francisco kentindeki Temple Gece Kulubü, ‘sürdürülenilir dans pisti’ kullanmaya başlayan ilk eğlencem ekanı oldu. Energy Floors, dans pistinde ortaya çıkarılan ortalama enerjinin 8 milyon Jul olduğunu belirtti.

DOĞAL KAYNAKLAR KURTARILACAK

‘Sustainable Dance  Floor’, gelecekte kinetik enerjinin yanı sıra insanların ortaya çıkardığı ısıyı da dönüştürmesi planlanan yenileyici sistemlerin öncülerinden biri. Pist üzerindeki modüller, insanlar dans ederken 10 mm’ye kadar alçalıyor ve ortaya çıkan basınç, jeneratörün çalışmasına ve modül başına ortalama 35 watt enerji üretilmesini sağlıyor.

Mashable sitesinin haberine göre, mimari alanda geliştirilmek istenen yenileyici sistemler, karbondioksit yayılımının yüzde 40’ından sorumlu olan binaların çevreye olan zararını önemli ölçüde azaltabilir.

Yenileyici sistemler üzerinde çalışan Archi-Tectonics şirketinin yöneticilerinden mimar Winka Dubbeldam, “Doğal yaşam alanımızı koruyabildiğimiz sürece, kaynaklarımızın kullanımını da bir o kadar dengeleyeceğiz. Özellikle fazlasıyla beton yapılaşmanın görüldüğü ölmekte olan akarsu ve nehirleri eski doğal hallerine getireceğiz” dedi.

Teknoloji Haberleri

Yeni Nesil 5G Teknolojisinin Temel Özellikleri
Cerrahi İşlemlerde Robotik Tıp Kullanımı
Mevlana Kalkınma Ajansı TeknoGirişim Dersi Programı'nın 4. Dönemi Başladı
HÜRJET ses hızını aşmayı başardı