Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik sağlık hizmetlerinde önemli düzenlemelerin hayata geçirileceğini açıkladı. Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yeni hizmet modeliyle emeklilerin hayat kalitesini artırmayı ve sosyal açıdan daha etkin hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Bu çerçevede, kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık aile hekimleri tarafından da reçete edilebileceği müjdesini veren Bakan Işıkhan, bu düzenleme ile hastaların hastanelerdeki yoğunluğunu azaltmayı ve işlerini kolaylaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.
Yaklaşık 2 milyon raporlu ilaç kullanan vatandaşın bu düzenlemeden faydalanabileceğini vurgulayan Işıkhan, ayrıca ilaç reçetelerinin artık 1 yıla kadar geçerli olacağını ve hastaların tekrar hekime başvurmadan 3'er aylık dozlarda ilaçlarını temin edebileceklerini dile getirdi.
Bakan Işıkhan ayrıca, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında sağlık uygulama tebliği ile yapılan düzenlemelerin ciddi bir tasarruf sağladığını belirterek, yılda yaklaşık 3,2 milyar lira tasarruf edileceğini söyledi.
Bununla birlikte, SGK'nın sağlık geri ödeme fatura tutarlarının denetimine ilişkin yapay zeka uygulaması olan "SGK Co-Pilot" projesinin de hayata geçirileceğini duyuran Bakan Işıkhan, bu uygulamanın sağlık faturalarının daha sıkı denetlenmesini ve süreçlerin hızlandırılmasını sağlayacağını ifade etti.