Emekliliğinde gerçekleştirdiği avukatlık hayalini 23 yıldır sürdürüyor

Emekli öğretmen Alpölmez Yalçın, 51 yaşında adım attığı çocukluk hayali olan avukatlık mesleğini 23 yıldır sürdürmenin sevincini yaşıyor- Avukat Yalçın:- "Öğretmenlik de avukatlık da çok güzel meslek. Öğrenciye bir şey vermek onu geliştirmek çok güzel bir

KOCAELİ (AA) - NURGÜL TEMİZ - Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Alpölmez Yalçın, 51 yaşında adım attığı, çocukluk hayali olan avukatlık mesleğini 23 yıldır sürdürüyor.

Zor şartlarda okuyarak öğretmen olan Yalçın, mesleğinin 21'inci yılında çocukluk hayali olan hukuk fakültesini kazandı.

Eşi ile 3 çocuğunu Kocaeli'de bırakarak, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki eğitimine 46 yaşında başlayan ve 51'inde yeni mesleğine adım atan Yalçın, mezuniyetinin ardından 23 yıldır avukatlık mesleğini oğlu ile çalıştığı hukuk bürosunda devam ettiriyor.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçilikle uğraşan bir ailenin çocuğu olduğunu ve babasının kendisini okutmak istemediğini belirterek, babasından habersiz okula yazılıp eğitim hayatına başladığını söyledi.

Okula başladığı ilk günden itibaren hukuk eğitimi almak istediğini aktaran Yalçın, "1964 yılında üniversite sınavlarına girdim. Hedefim İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi'ydi. Doğrudan kazanamadım. Atatürk Üniversitesi Türkoloji Bölümü'nü kazanarak kaydımı yaptırdım. Yedeklerden İÜ Hukuk Fakültesi için beklentim vardı. Kazanmıştım ancak uzak olduğu için vaktinde irtibat kuramadım. Hukuk okuyamamış olmam hep içimde kaldı." ifadelerini kullandı.

Yalçın, Türkoloji Bölümünü tamamladıktan sonra Türkiye'nin çeşitli illerinde öğretmenlik yaptığını ve son olarak Kocaeli'ye tayini çıktığını anlatarak, mesleğinin son zamanlarında tekrar hukuk fakültesi okumayı düşündüğünü belirtti.

- "Canımı dişime takarak hukuk fakültesini bitirdim"

Bu düşünceyle tekrar üniversite sınavına girdiğini kaydeden Yalçın, "Üniversite sınavından aldığım 460 puanla Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandım. Kocaeli'den Diyarbakır'a tayin istedim. Burada hem okudum hem de öğretmenlik yaptım. 4 yıl içerisinde canımı dişime takarak Hukuk Fakültesi'ni bitirdim. Kocaeli'ye tayin istedim. Ailemi götürmemiştim. Ailem İzmit'teydi. 1994 yılında emekli oldum. Ofisimi açarak avukatlık mesleğime başladım." diye konuştu.

Yalçın, çevresinden de olumlu tepkiler aldığını belirterek, avukatlığa başladığı ilk zamanlarda öğretmenlikten gelmenin avantajını yaşadığını aktardı.

Mesleğine başladığında yaşadıklarını anlatan Yalçın, şöyle konuştu:

"Mesleğe başladığımda hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım. İnsanlara yakınım. İnsanlar benden birer parça. Adliyeye ilk gittiğimde bütün öğrencilerim orada katip, müdür olmuşlar. Adliyede sanki evime gitmiş gibi hissettim. Ben de onlardan biri oldum. Samimi bir avukatlık dönemi yaşadım ve yaşamaktayım. Öğretmenlik de avukatlık da çok güzel meslek. Öğrenciye bir şey vermek onu geliştirmek çok güzel bir mutluluk. Avukatlık da aynı şekilde. Avukatlık mesleğim öğretmenlik mesleğimden hızlı geçti. Çok renkli bir meslek. Her türlü olayla karşılaşıyorsun. Avukatlıkta hem hukuk adamısın hem de esnafsın. Oğlumla avukatlık mesleğimi yapıyorum. O da avukat oldu bana gurur verdi."

Yalçın, bitkilerle ilgili üretim ya da yazmak gibi hedefleri bulunduğuna değinerek, artık yavaş yavaş avukatlığı bırakarak yazı yazmak istediğini sözlerine ekledi.

AA

Gündem Haberleri

Edip Akbayram’ın durumu ciddiyetini koruyor
İşle özel yaşam birbirine girdi: 'Patron mesaiden sonra arayamasın' çalışması
Nüfus Politikaları Kurulu ilk toplantısını yaptı: Hangi destekler gündemde?
Kıymadan Baklavaya Uzanan Skandal
Konya 112’ye 2024’te gelen çağrıların yüzde 19'u asılsız çıktı