İSTANBUL (AA) - KAAN BURAK ŞEN - "Günah Benim” şarkısıyla kısa sürede büyük bir çıkış yakalayan genç sanatçı Burak King, beslendiği en büyük kaynağın sokaklar ve Bozkır kültürü olduğunu söyledi.
Hollanda’da doğup,15-16 yaşlarında Türkiye'ye kesin dönüş yapan 92 doğumlu sanatçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hollanda’da zaten normalde pop müzik vesaire yoktur. Genelde Hiphop üzerinden döner bütün işler. Arembi olur, Rap olur. Küçükken bizim mahallede yetenek gecesi vardı. Ben orada Türk bir çocuğu savaşa karşı Rap yaparken dinledim. İnanılmaz bir şekilde tüylerim diken diken olmuştu. Orada dedim ki, ‘Benim olayım bu.’" ifadelerini kullandı.
HipHop sanatçısı Burak King, yerel tınılarla evrenselliğe ulaşmak istediğini aktararak, sözlerine şöyle devam etti:
"İlk olarak çok fazla imkanlarımız olmadığı için bir de çok genç başladığım için bu işi zaten ön göremiyorsun neler yapabileceğini. O yüzden küçük imkanlarla, çok büyük kalitede mikrofonlar vs olmadan demo vaziyetinde işler yaptım. İstanbul’a geldikten sonra daha çok gözümüz açıldı. Daha güzel stüdyolarda, arkadaşlarımızın stüdyolarında bu işi icra etmeye başladık. Daha kaliteli yerlere taşımaya çalışıyoruz. İmkanlar genişledikçe de daha kaliteli işler sunuyoruz, sunmaya çalışıyoruz."
"Günah Benim" şarkısı ile Youtube’da 200 milyon dinleyiciye ulaşan Burak King, şunları söyledi:
"Günah Benim’le elde ettiğimiz başarı medya ve camiada büyük insanların dikkatini çektiği için tabi imkanlarımız da genişledi. Biz de bu elde edilen imkanlarla yine elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Önce Türkiye’de iyi bir kitle yakaladıktan sonra dünyaya iş yapmak istiyoruz."
- "Artık Neşet Ertaş’lara, daha güzel bestelere, manaya dönüş istiyoruz"
Neşet Ertaş dinlemenin onu motive ettiğini dile getiren sanatçı, "Amerikan da dinliyorum. Neşet Ertaş da dinliyorum. Hintçe de dinliyorum. Çok farklı Farsça işler de dinliyorum. Takip ettiğim piyasada isimler var. Genelde beslendiğim şeyler o. Yani gene Bozkır. Aslında bizim yapmak istediğimiz zaten o. Artık Neşet Ertaş’lara, daha güzel bestelere, manaya dönüş istiyoruz. Çünkü 'Ellerini havaya kaldır' demesini herkes biliyor ama 'Bütün eller gökyüzüne' dendiğinde bu sanata dönüşüyor." ifadelerini kullandı.
- "Sokak, herkes için sokak"
Anadolu kültüründen hiçbir zaman kopmadığını dile getiren Burak King, "Biz sokakta edindiğimiz acı, tatlı, muzip, komik tecrübelerimizi kağıda kaleme döküyoruz. Aslında sokaktan aldığımızı sokağa geri vermiş oluyoruz. Çok da büyük bir sırrı yok. Bu da samimi geliyor insanlara ve insanlar içinde dağılıyor. Biz de takdir görüyoruz. Çünkü sokak herkes için sokak. En lüks binanın da kapısı sokağa açılıyor." diye konuştu.
AA