Enflasyondaki Düşüş Sinyalleri Gayrimenkul Sektöründe Olumlu Karşılandı

Uygulanan sıkılaştırma programı ile enflasyondaki düşüş hız kazanırken, gayrimenkul sektörü yüksek faiz oranlarının alımları olumsuz etkilemeye devam ettiğini vurguluyor.

Türkiye’de uygulanan sıkılaştırma programı, enflasyon üzerindeki etkilerini yavaş yavaş göstermeye başladı. Ekonomik çevrelerde bu durum, enflasyonda gözle görülür bir düşüş olarak değerlendirilirken, genel anlamda pozitif bir hava oluşturdu. Gayrimenkul sektörü ise bu olumlu gelişmelerin piyasaya etkilerini yakından takip ediyor.

Yüksek Faizler Alımları Düşürüyor

Gayrimenkul uzmanı Atalay Demirbaş, yüksek faiz oranlarının sektördeki alıcılar için büyük bir handikap oluşturduğunu dile getirdi. "Yüksek faiz nedeniyle kredilerin maliyetinin artması, buna ek olarak sıkılaştırma programının getirdiği koşullar, gayrimenkul alımlarında belirgin bir düşüşe neden oldu," dedi. Demirbaş, enflasyondaki düşüşün olumlu bir gelişme olduğunu belirtse de, sektörün toparlanmasının zaman alacağını ve en az bir yıl daha ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Gayrimenkul Sektörünün Toparlanma Süreci

Ekonomik verilerin olumlu seyir izlemesi, gayrimenkul sektöründe de umutların yeniden yeşermesine neden oluyor. Ancak Atalay Demirbaş'a göre, faiz oranlarının yüksek seyretmesi ve tüketicilerin kredi kullanımlarında yaşadığı zorluklar, sektörün toparlanma sürecini yavaşlatıyor. Demirbaş, sektörün tam anlamıyla toparlanabilmesi için piyasalarda uzun vadeli istikrara ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Temassız Ödemeler Zirveye Çıktı: Her 5 İşlemden 4'ü Temassız Yapıldı
Saimbeyli'de Sumak Üretimi Ekonomiye Katkı Sağlayacak
Merkez Bankası, Politika Faizini Yüzde 50'de Sabit Tuttu
Asgari Ücrete 3. Zammı Yaptılar
Pegasus’un 'Sıfır Atık Şimdi Göklerde' Projesine Ödül