Atatürk’ün cenazesini duyup izlediğini, Erbakan’ın cenazesini ise gördüğünü anlatan Şeyh Kıbrisî şu değerlendirmeyi yapıyor: “Hayatımda 2 mahşeri kalabalığı ağırlayan cenaze gördüm. Birincisi Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal’in cenazesi, diğeri Necmettin Erbakan Bey’in cenazesi. Atatürk’ün cenazesinde kalabalığının çoğu kadınlar ve gençlerdi. Aynı zamanda her memleketten bir kıta asker gelmişti. Onun cenaze törenindeki kalabalık şimdiye hiçbir yerde olmamıştı.”
ATATÜRK’ÜN CENAZESİ İLE ERBAKAN’IN CENAZESİ ARASINDAKİ FARK NEYDİ?
Necmettin Erbakan’ın cenazesindeki kalabalık ile Atatürk’ün cenazesindeki kalabalığın arasında çok büyük farklar olduğunu söyleyen Kıbrisî bu farkları şöyle açıklıyor: “Şimdi bugünkü kalabalık (Erbakan’ın cenazesi) milletin kendi evladına, milletin sevgisinin ifadesidir. Bütün memleket Erbakan için ayağa kalktı. Cenazedeki kalabalık milyonlarla ifade ediliyor. Necmettin Bey gelemeyen 60- 70 milyonun da gönüllerindedir. Mübarek kardeşimizin cenazesindeki insanlar mecburi değil, kendi sevgi ve saygıları ile İstanbul’u istila etti. Atatürk’ün cenazesi ise belki o zamanki kalabalık ile 50 bin kişi diyebilirdik. Atatürk’ün cenazesini millete bırakmadılar ki insanlar cenazeye sahip çıkıp gömsün. Dışarıdan onca asker getirdiler.”
ŞEYH NAZIM KIBRİSİ: “PAŞALAR DA CENAZEYE GELDİ, ONLARA ÇOK DUA ETTİM”
Erbakan Hoca’nın cenazesinde tüm devlet adamlarının hazır bulunmasında bir hikmet bulunduğunu da kaydeden Nazım Kıbrisî, sohbetinde: “Hiçbir zaman Erkan-ı devlet, askeri erkan, kimsenin cenazesinde böyle saygı ile huzurunda durmadı. Bir hikmet var burada. Ne için yaptılar bunu? Ben bu ‘ne içini’ açıklayacak adam istiyorum. Bu adam ne yaptı ki Rical-ü devlet hepsi orada hazır, el pençe başları önlerinde saygı ile durdular. Türk ordusunun paşaları da geldiler. Demek onların kalplerinde de bir şey var. Demek ki ordunun kalbinde de yaşan bir hayat unsuru var. Paşalara da dua ettim, iyice dua yaptım onlara” dedi.
ERBAKAN’IN KONYA’DAKİ İLK HİTABINI DİNLEDİM VE MANEVİ HAZ ALDIM
Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Konya’da yaptığı ilk konuşmanın canlı şahidi olduğunu da hatırlatan Şeyh Nazım Kıbrisî, bu konuşma ile gönlünün çok rahatladığını anlattı. Kıbrisî, şöyle devam etti: “Bugün İstanbul’da toplanan ahalinin çoğu Erbakan’ın Konya’daki ilk hitabını işitmemişlerdir. Bu fakir işitmiştir. Bu konuşma sonrası kalbim çok acayip bir hale düştü. Kalbim çok ferah oldu. O kimsenin hitabından manevi haz duydum.”
Yeni Akit