Erdal Beşikçioğlu - Mansur Yavaş gerilimi yeşil sahaya sıçradı

Etimesgut Belediyesi, kulübün isminin ve logosunun kaldırılmasını talep etti. Kulüp yönetimi, bu ihtarname sonrasında ismini "Etimesgutspor" olarak değiştirdi.

Etimesgut Belediyesi, 10 Ekim 2024 tarihinde Etimesgut Belediyespor kulübüne bir ihtarname göndererek, kulübün isminin ve logosunun değiştirilmesini istedi. Kulüp yönetimi, gelen talep üzerine, isim değişikliği kararı alarak "Etimesgutspor" adını benimsedi. Bu durum, kulüp ve belediye arasında süregelen bir gerilimin sonucunu işaret ediyor.

Kulüp Yönetiminden Açıklama

Etimesgut Belediyespor, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruda, "Etimesgut Belediyesi" ifadesinin kulüp ismi ve logosundan çıkarıldığını açıkladı. Kulüp, geçmişten bu yana sürdürülen geleneklerini koruyarak, siyah-beyaz renklere bağlı kalmaya devam edeceğini belirtti. Kulüp, yeni logosunu da ilerleyen günlerde kamuoyuna tanıtacağını duyurdu.

Spor Eğitimi ve Personel Geri Çekimi

Etimesgut Belediyesi'nin kulüple yaşadığı gerilim, spor alanındaki bazı uygulamaları da etkiledi. Belediyeye ait spor salonunda yürütülen ücretsiz spor eğitimi hizmetleri, belediye personelinin geri çekilmesiyle sekteye uğradı. Ücretsiz hizmet veren kurslar, yeni bir ücret tarifesi ile 750 liraya dönüştürüldü. Ayrıca, Etimesgutspor'un spor okullarında görev yapan belediye personelinin görevden alınması, kursiyer aidatlarını 1 Eylül'den itibaren bin 500 lira olarak artırdı.

Erdal Beşikçioğlu ve Mansur Yavaş Gerilimi

Yaşanan olayların ardında, Erdal Beşikçioğlu ve Mansur Yavaş arasındaki siyasi çekişmelerin yattığı öne sürülüyor. Yavaş'a yakınlığıyla bilinen eski Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Metin Akyüz'ün istifasından sonra, kulüpte yeni yönetimle Beşikçioğlu arasında krizler yaşandı. Beşikçioğlu'nun, Yavaş'a yakın bir yönetimden kulübün devrini talep etmesi üzerine gerginlikler artmıştı.

Siyasi Müdahale ve Tepkiler

AK Parti Ankara Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, Etimesgut Belediyespor üzerindeki siyasi müdahaleleri eleştirerek, siyasetin spordan elini çekmesi gerektiğini vurguladı. Yalçın, "Kendi içlerinde ciddi bir çekişme var. Ancak olan maalesef Etimesgut Belediyespor Kulübü'ne oluyor. Siyasetinizi spora karıştırmayın" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti Konya'da 8. Olağan Kongre Süreci Başladı
Bakan Yerlikaya: Dünya Sussa Türkiye Susmaz
Bahçeli'den İsrail'e: Sözde devlet, cinnet halinde
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ulaşımda iddialı bir seviyeye ulaştı
Konya Milletvekilleri Bu Listeye Giremiyor