Ereğli'de çalınan bin 200 küçükbaş hayvan 5 saatte bulundu

Konya'nın Ereğli ilçesinde hırsızlar, 2 çobanı yaralayarak 1.200 küçükbaş hayvan çaldı. Jandarma ekiplerinin hızlı müdahalesiyle saatler içinde 1.170 hayvan bulunarak sahibine teslim edildi.

Konya'nın Ereğli ilçesine bağlı Zengen Mahallesi'nde sabaha karşı meydana gelen olayda, kimliği belirsiz kişi veya kişiler, bir çiftlikten 1.200 küçükbaş hayvanı çaldı. Çiftlikte çalışan iki çobanı yaralayan hırsızlar, çalınan hayvanlarla kaçtı. Saat 06.00'da çiftlik sahibi N.S., Zengen Jandarma Karakol Komutanlığı'na başvurarak durumu ihbar etti.

Jandarma Saatler İçinde Hayvanları Buldu

Olayın aydınlatılması için Konya İl Jandarma Komutanlığı Asayiş, İstihbarat, KOM Şube Müdürlükleri ve JASAT ekipleri ile Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri geniş çaplı bir araştırma başlattı. İz takip çalışmaları sonucunda, 1.170 küçükbaş hayvan saat 11.00 civarında olay yerine 10 kilometre mesafede Hortu Mahallesi'ndeki kullanılmayan bir çiftlikte bulundu. Hayvanlar, sahibi N.S.'ye teslim edildi.

Şüpheliler Aranıyor, Soruşturma Sürüyor

Ekipler, olayla ilgili şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Çobanları yaralayan ve hayvanları çalan şahısların kimliklerinin tespit edilmesi için tahkikat devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü tırı şarampole devirdi
Uygulama noktasından kaçınca yakayı ele verdi
İlçenin Değeri Katlandıkça Katlanacak! Tek Seferde 122 Milyonluk Yatırım
Tarihi eserleri satamadan yakalandı
Konya’da gümrük kaçağı lüks markalara ait saatler yakalandı