Ermenek'te öğrencilere açık havada ders

Ermenek Şehit Pilot Hasan Baysal Orman Parkı'nda açılan "Açık Hava Dersliği" ile öğrenciler, resim, müzik ve beden eğitimi derslerini doğanın kucağında alıyor, köy ve ilçe okullarından gelen öğrenciler arasında kaynaşma sağlanıyor.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde eğitimde farklı bir uygulama başladı. Öğrenciler, okulların kapanmasına 1 hafta kala resim, müzik ve beden eğitimi derslerini Ermenek Şehit Pilot Hasan Baysal Orman Parkı'nda açılan "Açık Hava Dersliği"nde alıyor.

Ermenek Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen bu proje, öğrencilere sadece derslerini almakla kalmıyor, aynı zamanda doğayla iç içe bir eğitim deneyimi yaşatıyor. Her gün farklı iki okuldan öğrencilerin katıldığı derslerde, öğrenciler öğretmenleri eşliğinde resim yaparken, müzikle iç içe olurken, bedenlerini hareket ettirerek eğlenceli vakit geçiriyorlar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan, "Açık Hava Dersliği"nin amaçlarından birinin de ilçedeki ve köylerdeki öğrenciler arasında kaynaşma ve iletişimin güçlenmesi olduğunu belirtti. "Bu uygulama ile öğrencilerimiz sadece derslerini almakla kalmıyor, aynı zamanda kendi yaş gruplarıyla bir araya gelerek farklı etkinliklerle keyifli zaman geçirme fırsatı buluyorlar. Öğrencilerimize bu açık hava deneyimini sunarak, ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Katranlı İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Esra Yılmaz, "Öğrencilerimizle birlikte burada resim dersi başta olmak üzere birçok etkinlik gerçekleştirdik. Onların burada geçirdiği zamanın unutulmaz olacağına inanıyorum. Bu tür etkinlikler, öğrencilerin eğitim hayatlarına farklı bir renk ve deneyim katıyor." şeklinde duygularını dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri

Çankaya Evleri'nde Çalışan Öğretmenlerden Taşeron Sisteme Tepki: Asgari Ücretle Çalışmak İstemiyoruz
ÜNİPERSEN Sokağa İndi: YÖK'e Ağır Tepki
Karatay'ın çocukları doğayla iç içe
İzmir’e Kaliforniya önerisi
Gökkuşağı Koleji öğrencilerinden TEKNOFEST’te birincilik