Erzurum'un Eşsiz Kültürü Konya'da

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi önünde Erzurum'un yöresel zenginlikleri ve lezzetleri ziyaretçileri bekliyor. Festival, 20 Ekim Pazar akşamına kadar sürecek.

2025 Turizm Başkenti Erzurum, benzersiz kültürü ve damak çatlatan lezzetleriyle Konya'ya geldi. Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi önünde düzenlenen festivalde, Erzurum’un yöresel ürünleri stantlarda sergilendi. Konuklar arasında en çok ilgi gören lezzetler arasında Erzurum cağ kebabı, kadayıf dolması ve İspir fasulyesi yer aldı. Ayrıca, Oltu taşından yapılan tespihler de ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Erzurum Derneklerinden Tanıtım

Erzurumlular Sosyal Araştırma ve Dayanışma Vakfı Konya Şube Başkanı Muammer Yazıcı, "Yiyecek içecekleri ve kültürel faaliyetleri Konya'mıza tanıtmaya çalışıyoruz. Cağ kebabından kadayıf dolmasına, Erzurum fasulyesinden Oltu taşı tespihine kadar birçok ürünü burada sergileyeceğiz. Tüm Konyalı vatandaşları ve Erzurumluları stantlarımızı ziyaret etmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Lezzet Yarışmaları ve Ünlü Konserler

Festivalde, katılımcıların yer aldığı kadayıf yeme yarışmasında birinci olan Ali Güler, Oltu taşından yapılmış el işlemeli tespih ile ödüllendirildi. Ayrıca, Erzurum'un meşhur lezzetleri stantlarda yerini alırken, festivalde ünlü sanatçılar da sahne alacak. Mustafa Yıldızdoğan gibi sanatçıların konser vereceği etkinlik, katılımcılara eğlenceli anlar sunacak.

Tespih Ustalarının Performansı

Festivalde Oltu taşı tespihlerin sergilendiği stantta tespih ustası Muhammet Ağırman, Konyalı tespih meraklılarını beklediklerini belirtti. Festival, Konya'daki Erzurum dernekleri tarafından düzenlenirken, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi de etkinliğe destek veriyor.

20 Ekim Pazar akşamına kadar sürecek olan Erzurum Yöresel Ürünler Cağ Kebabı ve Kültür Festivali, hem kültürel zenginlikleri hem de lezzetleriyle katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Akşehir'de Feci Kaza! BİM Kamyonu ile Patpat Çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Konya’da Tramvay Kazası: Seferler Durduruldu
Kara kış geliyor! Meteorolojiden Konya'ya uyarı
Hastanede trafik kazası tatbikatı yapıldı
Yürütme durduruldu: Konya ticaretinin kalbi atmaya devam edecek